La ce fel de pericol te expun tigarile?0 Comments

Publicat in:
Etichete: diabet, efecte, fumatul

In momentul in care vei simti mirosul de tigari intr-o camera sau pe unele haine, la mult timp dupa ce o persoana a fumat in acea incapere, acest lucru este cauzat de substantele toxice care raman in urma.

Expertii spun ca acestea pot fi foarte periculoase pentru sanatatea ta.

Fumatul

Fumatul

Se cunoaste faptul ca fumatorii pasivi sunt expusi unui risc insemnat de boli, insa si substantele care raman in urma fumatorilor activi sunt periculoase.

Chiar si dupa ce fumul nu mai este in incaperea in care cineva a fumat, el lasa in urma foarte multe substante toxice. Ele se lipesc de covor, mobila, perete, haine si ajung chiar in parul nostru.

Fiecare tigara contine un amestec toxic de substante. Aceasta lista cuprinde 7.000 de substante chimice cunoscute.

Unele metale grele precum plumbul, cadmiul si arsenicul pot ramane in reziduul toxic care acopera fiecare suprafata unde o tigara este fumata, spune Jonathan Winickoff, de la un spital din Boston, Massachusetts, SUA.

Expertii sunt de parere ca odata cu trecerea timpului, stratul de substante toxice devine mai bogat, noi compusi aparand in urma procesului de adaugare, ceea ce ii face si mai periculosi. Acesti compusi au si efecte neurologice periculoase.

Printre bolile pe care oamenii le pot face din aceasta cauza se numara diabetul de tipul 2, dar si bolile de inima.

De exemplu, un studiu realizat in cadrul Universitatii din Berkeley, SUA, arata ca expunerea pe termen lung la fumul de tigara poate provoca si mutatii ale ADN-ului uman. Acestea au capacitatea de a provoca o boala precum cancerul.

Specialistii sustin ca cei mai expusi sunt copiii, deoarece ei petrec mult timp in casa si inhaleaza aceste substante toxice care raman inauntru. In plus, corpul uman acumuleaza substantele daunatoare inclusiv prin piele, ele numindu-se nitrozamine.

De asemenea, este foarte grav faptul ca substantele respective raman in incaperi chiar si zeci de ani, neputand fi inlaturate din peretii casei.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

La ce fel de pericol te expun tigarile?

Lasă un răspuns