Ce ne spun visele despre starea noastra de sanatate?0 Comments

Publicat in:
Etichete: analizarea viselor, aparitia bolilor, boli, interpretarea viselor, sanatate, stare de sanatate, viata

Cercetatorii au fost pur si simplu fascinati de-a lungul timpului, de analizarea viselor. Ultimele studii realizate de oamenii de stiinta arata ca visele aduc indicii relevante cu privire la starea noastra de sanatate sau la posibila aparitie a unor boli.

Visele si starea de sanatate

Visele si starea de sanatate

Cat visam?

Expertii spun insa ca exista ceva care ramane in continuare o dilema pentru ei, si anume cauza aparitiei lor. Cert este ca fiecare om are intre patru si sase vise pe noapte, dar cei mai multi dintre noi isi amintesc doar de doua sau de trei vise pe saptamana.

Specialistii sunt de parere ca visele de care ne amintim sunt cele care ne trezesc din somn. Astfel, daca ne continuam somnul dupa ce un vis ia sfarsit, este foarte putin probabil sa ne mai amintim de el.

Femei vs. barbati

De exemplu, femeile isi amintesc mai des decat barbatii ceea ce viseaza, iar acest lucru se intampla din cauza ca ele au somnul mai usor decat reprezentantii sexului puternic.

Un lucru pe care ar trebui sa il avem in vedere este acela ca nu visam toata noaptea, ci doar in timpul somnului REM, caracterizat de miscari rapide din ochi, un somn usor pe care il avem in circa patru etape ale noptii.

De ce apar cosmarurile?

Expertii mai spun ca printre cauzele aparitiei cosmarurilor se numara consumul beta-blocantelor, pilule utilizate de persoanele cu probleme cardiace, care duc la cresterea vaselor de sange si modifica echilibrul unor substante chimice din creier.

De asemenea, visele urate mai apar si din cauza problemelor cardiace. Un studiu realizat in Olanda pe circa 6.000 de persoane arata cei care sufera de aritmii ale inimii au de trei ori mai multe sanse sa aiba cosmaruri.

Si persoanele care au probleme respiratorii pot visa urat mai des decat cei perfect sanatosi, cauza aparitiei viselor urate fiind, in cazul lor, o mai slaba oxigenare a creierului. In plus, cosmarurile mai pot fi un indiciu ca suferim de migrene sau ca nu dormim suficient.

Exista si nopti in care avem mai multe vise decat in mod obisnuit, ceea ce poate fi un indiciu ca am dormit intr-un loc in care ne-a fost fie prea cald, fie prea frig.

Expertii recomanda ca temperatura camerei in care se doarme sa fie de circa 18 grade Celsius. Anumite femei viseaza mai mult in perioada menstruatiei, din cauza hormonilor sau a crampelor extrem de dureroase.

De exemplu, multe persoane incep sa aiba vise mai numeroase in timpul noptii imediat dupa ce renunta la antidepresive.

Specialistii mai sunt de parere ca visele extrem de stresante, cum ar fi cele in care ai senzatia ca esti urmarit sau atacat pot fi un semn al unor tulburari neurologice precum Alzheimer sau Parkinson. Aceste persoane au cosmaruri extrem de violente, ele fiind asociate si cu senzatia de tremurat sau pierderi de memorie de scurta durata.

Te trezesc visele? Acestea sunt cauzele…

O alta situatie este cea cu visele care ne trezesc din somn. Acestea ar putea sa fie cauzate de: mesele imbelsugate, pline de grasimi, care ne cad greu la stomac.

Ele apar in special in cazul persoanelor cu depresie sau stresate, care fac excese alimentare si se culca mai devreme decat ar fi normal, astfel ca ajung sa se si trezeasca des in timpul noptii.

De asemenea, daca consumati alcool in exces sau luati medicamente impotriva malariei, trebuie sa stiti ca acestea reprezinta doua dintre cauzele viselor care ne marcheaza, pe care nu le putem uita. O infectie sau un virus care afecteaza imunitatea, dar si menopauza, in cazul femeilor, mai reprezinta cateva dintre motivele aparitiei viselor pe care le tinem minte.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce ne spun visele despre starea noastra de sanatate?

Lasă un răspuns