Fumatul pasiv tripleaza riscul de boli mintale0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli mintale, efectele fumatului, fumat, fumatul pasiv, risc boli mintale

Se cunoaste faptul ca fumatul ucide milioane de oameni la nivelul intregului Glob, in fiecare an. Din pacate, pe langa fumatori, isi pierd viata si cei care inhaleaza fumul de tigara de la fumatori.

Fumatul pasiv

Fumatul pasiv

Fumatul pasiv determina aparitia bolilor mintale

Pana acum se stia ca expunerea la fum de tigara mareste riscul de boli de inima si cancer pulmonar, insa un studiu recent a scos la iveala si ca fumatul pasiv mareste vulnerabilitatea la bolile mintale.

Savantii de la University College of London spun ca riscul de boli mintale din cauza expunerii la fum de tigara depaseste, in unele cazuri, chiar si 50%.

Expertii au observat ca riscul de a fi internati in spitale psihiatrice in urmatorii 6 ani este de trei ori mai mare decat in cazul nefumatorilor. De exemplu, in cazul celor care fumeaza, riscul este chiar de patru ori mai mare de a suferi de boli mintale.

Conform studiului, 60% dintre nefumatori se afla intr-un mare pericol.

De asemenea, in cadrul cercetarii, niciunul dintre voluntari, peste 8.000 la numar, nu avea in familie cazuri de boli mintale. Timp de 6 ani acestia au fost urmariti, prelevandu-se si probe de saliva, pentru a se determina nivelul de cotinina, care sugereaza expunerea la nicotina.

Potrivit expertilor, in timpul perioadei de monitorizare, 41 de persoane au fost internate in spitale de boli mintale, deloc intamplator, spun cercetatorii, exact cei cu un nivel al cotininei superior.

Una dintre constatarile interesante ale specialistilor este aceea ca nefumatorii expusi fumului de tigara sunt in mai mare pericol decat chiar fostii fumatori.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Fumatul pasiv tripleaza riscul de boli mintale

Lasă un răspuns