In ce fel poti personaliza o dieta de slabit?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cum personalizez o dieta, cura de slabire personalizata, dieta de slabit personalizata, dieta personalizata, diete de slabire personalizate, diete de slabit personalizate, diete personalizate

In cazul in care vrei sa slabesti nu trebuie neaparat sa respecti intocmai niste reguli, poti avea succes adaptand regulile stilului tau de viata, personalizandu-le.

Cu ajutorul unor specialisti, iata cateva dintre cele mai populare strategii de slabit si cum sa le transformi in unele potrivite pentru tine.

Dieta personalizata

Dieta personalizata

Redu cantitatea de carbohidrati

Este una dintre cele mai cunoscute reguli in ceea ce priveste slabitul, prin reducerea cantitatii de carbohidrati „rai”, precum faina alba si produsele realizate din aceasta, dulciurile si bauturile indulcite – in special din comert, care iti aduc doar calorii, fara prea multi nutrienti. Eliminand, spre exemplu, aproximativ 500 de mililitri de Cola pe zi, timp de un an, poti evita acumularea a circa 11 kilograme.

Cum sa o personalizezi? Trebuie spus ca organismul tau are nevoie de carbohidrati pentru energie, numai ca trebuie sa ii alegi pe cei „buni” si sa ii consumi in cantitati mici. Opteaza pentru cat mai multe cereale integrale – acestea sunt o importanta sursa de nutrienti, si ajuta la mentinerea constanta a glicemiei intre mese si la controlarea apetitului.

Consuma doar o portie la fiecare masa si gustare, adica aproximativ 5-6 portii pe zi. Daca totusi mai consumi din cand in cand si carbohidrati „rai”, combina-i cu proteine sau grasimi sanatoase.

Consuma alimente care au un volum destul de mare

Incearca sa alegi pentru masa alimente care au volum mare, bogate in apa si fibre, din care poti manca suficient pentru a te simti satul, si sa si slabesti.

Cum sa personalizezi aceasta regula pentru tine? Este recomandat sa diminuezi portiile alimentelor care au volum mic, si mareste-le pe cele cu volum mare, dar care sunt sarace in calorii. Iata cateva produse cu volum mare: fructele si legumele, cerealele expandate. In plus, iata cateva exemple de alimente cu volum mic: branzeturile, biscutii, chipsurile, fructele deshidratate, orezul.

Incearca sa maresti cantitatea de proteine

Expertii spun ca proteinele sunt digerate de regula in aproximativ patru ore, in timp ce carbohidratii in doar doua, astfel ca proteinele te fac sa te simti satul pentru mai mult timp.

Acestea ajuta la mentinerea masei musculare, si, prin urmare, si la slabit. Un studiu realizat in acest sens in cadrul Universitatii Purdue a scos la iveala faptul ca cei care au consumat proteine in proportie de aproximativ 30% din totalul zilnic de calorii si-au mentinut mai mult masa musculara si au slabit in plus fata de cei care au consumat doar 18% proteine.

Cum sa personalizezi?

Adauga proteine la fiecare masa si gustare. Alege surse sanatoase, cum sunt cele cu grasimi nesaturate – somon si soia – si nu surse care contin grasimi saturate si care maresc colesterolul.

La fel ca si in cazul carbohidratilor, este indicat sa consumi portii mici – spre exemplu aproximativ 85 de grame de carne slaba, adica o bucata de marimea unui pachet de carti de joc, in medie.

Inlocuieste o masa cu batoane energizante si shake-uri

Rolul lor este acela de a te ajuta sa reduci numarul de calorii si sunt potrivite mai ales atunci cand esti plecat de acasa. Insa trebuie sa ai grija sa fie din cele mai sanatoase, adica sa aiba in jur de 220 de calorii si sa contina cel putin 3 grame de fibre, 10 grame de proteine si 3 grame sau mai putin de grasimi saturate.

Cum sa o personalizezi?

Daca vrei sa inlocuiesti o masa combina batonul sau shake-ul fie cu o salata mica si un sos sarac in grasimi fie cu un fruct, pentru a fi satul mai mult timp. Pentru o gustare, un baton de 220 de calorii este mult, astfel ca trebuie sa consumi mai putin din el sau sa mai reduci din caloriile de la masa urmatoare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

In ce fel poti personaliza o dieta de slabit?

Lasă un răspuns