Boala Alzheimer ar putea fi prevenita0 Comments

Publicat in:
Etichete: Alzheimer, cum prevenim alzheimerul, dementa moderata, prevenire Alzheimer, preventie

Expertii spun ca dementa ar putea fi prevenita prin administrarea lunara a unor injectii care opresc instalarea bolii, in mai putin de 5 ani, potrivit unei cercetari recente.

Oamenii de stiinta au declarat ca un nou medicament s-a aratat promitator la pacientii diagnosticati cu dementa moderata si ar putea fi chiar mai eficient daca este administrat persoanelor aflate la risc, inaintea aparitiei simptomelor.

Preventie Alzheimer

Preventie Alzheimer

Astfel, medicul Erin Karran, director in cadrul Institutului de Cercetare Alzheimer din Marea Britanie, a mentionat ca oamenii de stiinta sunt „plini de speranta” ca descoperirea unui tratament medicamentos care sa previna dementa ar putea fi gata in mai putin de cinci ani.

Dar cum prevenim?

In cazul in care rezultatele studiilor clinice vor fi pozitive, persoanele care au in familie cazuri de dementa ar putea face lunar tratamente injectabile, cu zece ani inainte de aparitia oricarei manifestari a bolii, la fel cum milioane de oameni iau in prezent statine pentru a preveni complicatiile cardiovasculare, explica dr. Erin Karran.

De asemenea, la pacientii cu dementa moderata, medicamentul in cauza, denumit solamezumab, poate intarzia avansarea bolii, opreste problemele legate de functionarea creierului si aspectele comportamentale asociate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Boala Alzheimer ar putea fi prevenita

Lasă un răspuns