Biopsia ar putea fi inlocuita. Afla cu ce…0 Comments

Publicat in:
Etichete: analize de sange, biopsia, biopsie, cancer, depistare, descoprire, noutate, noutati

Expertii in medicina cauta solutii pentru a usura depistarea cancerului. Printre acestea este si cea descoperita de un specialist francez de top.

Astfel, un test de sange creat de un profesor francez ar putea ajuta la depistarea cancerului, inlocuind biopsia in 60% din cazuri.

Biopsia inlocuita cu test de sange

Biopsia inlocuita cu test de sange

Expertii sunt de parere ca este vorba despre un „tub alb” care filtreaza celulele din sange si care permite detectarea cancerului.

Profesorul de hematologie Yvon Cayre, de la Universitatea Pierre si Marie Curie din Paris, cel care a inventat analiza, a explicat pentru Le Parisien cum functioneaza acest tub.

„Intrucat sunt mai mari decat celelalte, celulele canceroase vor ramane la suprafata, in timp ce celulele sanatoase trec de filtru. Apoi, urmeaza analiza acestor celule”.

Expertul francez sustine ca acest test de sange ar putea inlocui cu succes biopsia in 60% din cazuri, cu atat mai mult cu cat aceasta din urma nu este adaptata noilor terapii personalizate contra cancerului.

„Celulele tumorale au particularitatea de a avea anomalii genetice. Or, sub presiunea noilor tratamente tintite, aceste anomalii cunosc mutatii. Pentru a le urmari, nu va mai fi nevoie de biopsie de fiecare data”, explica profesorul francez.

De asemenea, potrivit sursei citate, aceasta descoperire este avantajoasa si ca pret, fiind mai ieftina decat biopsia. In plus, analiza poate depista si trisomia 21, sindromul Down, evitandu-se astfel amniocenteza, care implica anumite riscuri.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Biopsia ar putea fi inlocuita. Afla cu ce…

Lasă un răspuns