Bei bauturi cu zahar? Ai 78% mai multe sanse de a face cancer…0 Comments

Publicat in:
Etichete: bauturi cu zahar, bauturi dulci, cancer, cancer de col, cancer enometrial, efecte, risc bauturi cu zahar

Expertii sunt de parere ca bauturile care contin zahar prezinta numeroase riscuri pentru sanatatea oamenilor. Cel mai mare este, insa, cel al cancerului care afecteaza uterul, in cazul femeilor.

Printre bolile la care o femeie se poate expune, atunci cand consuma zahar din bauturi se numara:

  • obezitatea,
  • diabetul si
  • cele de inima.

Cel mai mare pericol il reprezinta un anumit tip de cancer, cel endometrial, adica al uterului.

Potrivit unei cercetari recente aparute in revista „Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention”, oamenii de stiinta au analizat informatiile care provin de la peste 23.000 de femei aflate in perioada de dupa menopauza. Informatiile analizate au inclus unele referitoare la dieta femeilor si istoricul lor medical.

Cercetatorii au observat ca zaharul a facut multe neajunsuri acestor femei.

Daca bei bauturi cu zahar, ai 78% mai multe sanse de a face cancer endometrial

Ele au fost intrebate daca au consumat bauturi racoritoare care contin zahar si s-a ajuns la concluzia ca acestea le predispun la un risc cu 78% mai mare de a face cancer endometrial de tipul 1, dependent de estrogen, acesta fiind cel mai intalnit tip de cancer al uterului.

Expertii spun ca, cu cat cantitatea de bauturi cu zahar in ele a fost mai mare, cu atat a crescut si riscul de cancer de acest tip.

Riscuri bauturi cu zahar

Riscuri bauturi cu zahar

Cauza?

Cauza este data de cresterea grasimii din corp, aceasta, la randul ei, ducand la cresterea nivelului de estrogen, spune autoarea studiului, Maki Inoue-Choi, de la o facultate de medicina din Minneapolis, SUA.

De asemenea, un alt mare pericol de cancer la uter este reprezentat de obezitate, sustine experta din SUA. In cazul femeilor obeze, riscul creste de 3,5 ori, spune Inoue-Choi.

Totusi, studiul nu a aratat, insa, ca acest tip de cancer ar putea fi provocat si de produse precum sucurile dietetice, dulciurile, produsele coapte sau cele cu amidon.

Expertii spun ca in cazul acestora, absorbtia zaharului in corp se face mai lent datorita compozitiei lor.

Specialistii sustin ca este nevoie de mai multe studii care sa confirme aceasta descoperire, insa este bine de stiut ca zaharul din sucuri ne poate aduce numeroase probleme, inclusiv boli ca diabetul si afectiunile cardiace.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Bei bauturi cu zahar? Ai 78% mai multe sanse de a face cancer…

Lasă un răspuns