top alimente care nu ingrasa0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, alimente care nu ingrasa, carne, gustari care nu ingrasa, lactate, lichide, oua, produse care nu ingrasa, supe

Secretul de a pierde kilogramele in plus in urma unei diete consta in consumul de alimente satioase, care contin putine calorii. Indiferent daca urmei o dieta de slabit sau vrei sa-ti mentii greutatea din prezent, sfaturile de mai jos sunt extrem de importante.

Nu uita!
O alimentatie corecta si sanatoasa te scapa de problemele medicale viitoare. Parcurge acest articol si incearca sa adopti un stil de viata top.

Nutritionistii afirma ca unele fructe si legume sunt mai satioase decat carnea si lactatele, fapt confirmat si de un prime care arata indicele de satietate al alimentelor (capacitatea unui aliment de a induce organismului senzatia de satietate).

Alimente care nu ingrasa

Alimente care nu ingrasa

Pentru a adopta un stil de alimentatie sanatos, trebuie sa tinem cont, pe langa indicele de satietate, si de calitatile nutritionale ale alimentului respectiv:

  • indicele glicemic,
  • densitatea nutritionala,
  • capacitatea alcalinizanta si
  • cantitatea de antioxidanti.

Dar multe dintre alimentele pe care le consumam sunt nule din punct de vedere nutritional, in aceasta categorie fiind incluse alimentele procesate, rafinate si cu adaos de aditivi alimentari. Asadar, nutritionistii ne recomanda sa consumam pe cat posibil alimente naturale pentru a ne pastra silueta si starea excelenta de sanatate.

Consuma supe

Supele sunt foarte usor de preparat si sunt foarte satioase. De cele mai multe ori, daca mananci un bol cu supa nu mai simti nevoia sa mai consumi altceva in plus. Cu atat mai mult daca vei manca o supa, nici nu-ti vei da seama ca esti la dieta si o vei consuma cu placere.

Fara paine alba, ci doar integrala

Painea nu ingrasa, ba, mai mult, consumul este indicat chiar si atunci cand doresti sa slabesti. Dar nu orice sortiment de paine! Este recomandata painea integrala din faina neagra sau painea dietetica de pana la forty de calorii/felie. La fel de satiosi, fara a te ingrasa, sunt si biscuitii digestivi.

Introdu in alimentatia ta cerealele integrale

Consumate dimineata impreuna cu un pahar de iaurt, cerealele nu te ingrasa. In plus, sunt si foarte satioase si sanatoase, iar prin continutul ridicat de carbohidrati vei avea asigurata „doza” zilnica de energie. Bineinteles, trebuie sa eviti cerealele indulcite cu various arome, alege numai cerealele one hundred% naturale!

Bauturi care nu ingrasa

Bauturile care nu ingrasa sunt cafeaua si ceaiul negru neindulcite, sucurile naturale si ceaiurile dietetice. Atentie, insa! Orice bautura carbogazoasa trebuie evitata deoarece mareste capacitatea stomacului si astfel te vei ingrasa.

Carnea potrivita

Sortimentele de carne satioasa pe care poti sa le consumi oricand, fara teama ca te vei ingrasa, recomandate si in curele de slabire sunt pieptul de curcan, pulpa de vita si tonul in suc propriu.

Lactatele alese cu grija

Dintre produsele lactate care te ajuta sa-ti controlezi senzatia de foame fac parte iaurtul degresat, laptele degresat si branza de vaci, sortimentul cu cel mai mic procent de grasime.

Proteinele din oua

Proteinele din oua sunt foarte satioase, asa ca nu vei mai simti nevoia vreunei gustari, mai ales daca esti la cura de slabire. Un studiu efectuat pe cateva femei care urmau o dieta saraca din punct de vedere caloric, dar mancau un ou la micul dejun in fiecare zi, a aratat ca acestea au slabit de doua ori mai mult decat cele care consumau acelasi numar de calorii, dar nu mancau oua.

Legumele

Iata si care sunt legumele si leguminoasele pe care le poti consuma atunci cand vrei sa nu simti senzatia de foame: fasolea verde, varza alba sau rosie, spanacul, lintea, broccoli si salata verde. Cartofii dau si ei senzatia de satietate, insa nu orice metoda de preparare este buna. Cartofii prajiti ingrasa pentru ca au four hundred de calorii/one hundred grame. In schimb, cartofii fierti sau copti nu te vor ingrasa.

Fructele

Printre fructele care tin de foame si sunt cele mai point out in cura de slabire sunt gutuile, merele, zmeura si capsunile. Si avocado este un fruct foarte indicat. Cateva felii, servite cu putin suc de lamaie, sunt foarte satioase si contin nutrienti importanti, vitamine si minerale.

Ovazul in alimentatie

Ovazul este foarte bogat in fibre solubile care faciliteaza digestia si iti ofera ore intregi senzatia de satietate. Persoanele care consuma fulgi din cereale de ovaz la micul dejun si fac si miscare zilnic (aproximativ 30 de minute), pot slabi patru kilograme si jumatate in trei luni, fara prea mari eforturi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

top alimente care nu ingrasa

Lasă un răspuns