Care sunt fructele sanatoase ale toamnei?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afine, coacaze, de toamna, fructe de padure, fructe sanatoase, gutui, mere, pere, prune, struguri rosii, toamna

Anotimpul actual ofera o gama larga de legume si fructe proaspete de care e bine sa profitam la maxim.

Bogate in vitamina C, o vitamina de care avem atata nevoie, fructele proaspete nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra in aceasta perioada, mai ales ca zilnic organismul nostru are nevoie de aceasta vitamina.

Fructe sanatoase toamna

Fructe sanatoase toamna

In plus, ne putem face depozite pentru sezonul rece, cand fructele se gasesc conservate si saracite in aceasta vitamina.

Fructele de padure

Expertii spun ca fructele de padure:

  • afinele,
  • agrisele sau
  • coacazele

sunt cele mai bogate in vitamina C. Inca se mai gasesc in stare proaspata in aceasta perioada si merita sa mai beneficiem de ele.

De asemenea, pe langa vitamina C, fructele de padure sunt extrem de bogate in antioxidanti, elemente esentiale unei diete sanatoase.

Strugurii rosii

In plus, alte fructe foarte bune pentru corpul nostru sunt strugurii rosii, foarte bogati in resveratrol, antioxidantul cel mai puternic pe care-l regasim in fructe si legume.

De asemenea, piersicile, nectarinele, caisele sunt foarte bogate in vitamina A si vitamina E, esentiale si ele in dieta de zi cu zi si care au un important rol antioxidant. In plus, abunda in minerale si fibre.

Mere, pere, prune si gutui

Nutritionistii mai spun ca merele, perele, prunele, gutuile sunt mai putin bogate in vitamine, dar contin foarte multe fibre. Astfel, au rol esential in mentinerea unei digestii corespunzatoare, regland tranzitul intestinal, si protejand colonul. In plus, contribuie la reglarea nivelului colesterolului sangvin.

Ar fi bine sa consumati fructele in mod natural si nu sub forma de sucuri! De aceea aceste fructe trebuie sa fie consumate ca atare si nu sub forma de sucuri, pentru ca se pierde acest element esential: fibrele.

Trebuie sa stiti ca fructele proaspete au rol energizant si rehidratant important. Consumul echilibrat de fructe pastreaza un nivel al glicemiei constant pe parcursul zilei, un tonus bun si multa energie.

Prin urmare, pentru o dieta sanatoasa, profitati cat mai mult de fructele din acest sezon.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Care sunt fructele sanatoase ale toamnei?

Lasă un răspuns