Esti depresiv(a)? Lipsa somnului te poate ajuta!Un comentariu

Publicat in:
Etichete: depresie, depresiv, depresiva, lipsa somnului, studiu, tratament depresie

Cei care sunt mai depresivi isi pot imbunatati starea privandu-se de somn. Aceasta terapie neobisnuita are ca efect refacerea anumitor regiuni cerebrale, anunta specialistii elvetieni.

In cadrul unei terapii dezvoltate de oamenii de stiinta de la Universitatea din Zurich, pacientii trebuie sa se trezeasca in a doua parte a noptii si sa ramana treji pana seara.

Expertii spun ca acest lucru trebuie repetat de trei sau de patru ori.

Depresia si lipsa somnului

Depresia si lipsa somnului

Rezultatele studiului

In cadrul studiului, oamenii de stiinta au monitorizat activitatea cerebrala a 12 persoane, cu sau fara privare de somn.

Acestia au observat ca intre 40 si 60% dintre pacientii cu depresie au observat o imbunatatire a starii. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, efectul pozitiv nu dureaza decat aproximativ trei zile.

Pana acum, nu au fost descoperite caracteristicile biologice care sa permita prezicerea ratei de succes a terapiei.

S-a mai observat totusi ca, la persoanele cu depresie, regiunile cerebrale responsabile cu procesele emotionale sunt hiperactive, in timp ce ariile asociate activitatilor rationale sunt inhibate.

Studiile indica faptul ca un nod de conexiuni supraactivat intre diferite arii cerebrale se afla la originea dereglarilor cognitive si emotionale prezente la depresivi. Cercetarea specialistilor elvetieni arata ca privarea controlata de somn relaxeaza acest nod si are efectele respective asupra oamenilor.

Prin urmare, ariile cerebrale responsabile cu procesele emotionale sunt dezactivate, iar cele care reactioneaza la controlul cognitiv sunt activate.

„Este vorba despre un mecanism biologic specific privarii de somn”, explica dr. Erich Seifritz, coordonatorul cercetarii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Esti depresiv(a)? Lipsa somnului te poate ajuta!

Un comentariu

  1. Marian

    Ce imi indicati pentru a ma putea trata eficient pentru o tromboflebita.
    Am facut tratament cu Arixtra 5 zile, am trecut intre timp si pe Simtron, in plus mai iau Detrales, Vesel Duo si Aspenter.
    Mentionez, ca tot am piciorele umflate, ma dor incheiturile la picioare.
    Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si sfaturi.

Lasă un răspuns