Cum slabesti in aceasta toamna?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentatie, cum slabesc toamna, cura de slabire, sfaturi, slabire, slabire toamna, toamna

Un studiu realizat in SUA, pe un esantion de 1.500 de mamici de toate varstele, a scos la iveala faptul ca toamna chiar este cel mai bun anotimp pentru a demara lupta cu kilogramele.

Din momentul in care copii se reintorc catre scoala, asta se traduce in mai mult timp pentru tine.

Cum slabesc toamna?

Cum slabesc toamna?

In plus, toamna are o oferta bogata cand vine vorba de fructe sau legume. Este bine sa le incerci pe cele de sezon. Poti sa mananci orice combinatie: dovlecel pasat cu suc de lamaie, salate sau supa din orice legume.

Marul este vedeta acestui sezon si poate fi strecurat aproape la orice masa. Nutritionistii, citati de WebMD, recomanda ca marul sa fie consumat cu tot cu coaja, aceasta fiind bogata in fibre.

Expertii recomanda supele, ele fiind nutritive, dar fara sa contribuie la volumul colaceilor de peste vara. Daca te-ai hotarat sa-ti dai pe spate sotul, iubitul sau colegii de serviciu, expertii, citati de WebMD, vin in intampinarea ta cu cateva sfaturi:

Controleaza-ti poftele

Peste jumatate dintre subiectii femei intervievati in cadrul studiului mentionat au recunoscut ca poftele le pun cele mai mari probleme cand urmeaza o dieta.

Mananca o data la cateva ore

Incearca sa mananci o data la cateva ore pentru a preveni senzatia de foame, a mentine stabil nivelul de zahar din sange si a alunga poftele. De exemplu, mamicile sunt tentate sa stea nemancate prea multe ore, sfarsind prin a manca prea repede sau ce nu trebuie.

Nutritionistii americani te sfatuiesc sa previi aceste episoade de foame asezand la indemana ta o farfurie cu miez de nuca nesarat sau fructe deshidratate.

Ciocolata

Specialistii recomanda chiar sa consumi cate o patratica de ciocolata atunci cand iti dau tarcoale poftele. Las-o sa se topeasca incet, petntru a te putea bucura pe de-a-ntregul de savoare. Nu te abtine cu totul de la alimentele la care poftesti, ci consuma-le, dar in portii mici.

Fa sport

In mod surprinzator, exista si voci care spun „Mai bine putin decat deloc”. Specialistii spun ca si 10 minute de sport dimineata si alte 10, seara, ajuta. Este recomandat, insa, ca pe parcursul zilei sa nu te feresti de efortul fizic.

Fa miscare pe jos sau plimba-te cu catelul tau. Plimbarea zilnica e mana cereasca pentru tine.

Fa-ti planul asa cum trebuie

Ar fi bine sa pui pe hartie planul dietei si felul in care intentionezi sa slabesti asa cum faci in prima zi a noului an, cand incerci sa-ti faci ordine in viata si planuri pentru anul care tocmai a venit. Specifica zilele in care mergi la sala, cu tot cu ore.

In plus, fii realista

Nu poti face foamea. Asa ca nu-ti propune sa nu mananci nimic intre mese. Ai grija sa ai la indemana fructe sau iaurturi slabe. Expertii spun ca, daca esti realista si stii ca vei avea nevoie de o gustare, motiv pentru care iti pregatesti una, tinzi sa iti iei ceva mult mai sanatos decat daca, biruita de foame, ai insfaca ceva la munca.

Incearca sa ai in bucatarie alimente sanatoase

Ai grija ca intotdeauna, in bucatarie, sa fie fructe proaspete, curatate, pregatite sa-ti potoleasca pofta cea mai mare. Alatura-le un iaurt si biruie ispitele.

Incepe-ti ziua cu micul dejun, atunci cand ai nevoie de cea mai multa energie, iti va pune motoarele in miscare. A sari peste micul dejun e aproape o garantie ca in restul zilei vei manca mai mult decat trebuie. Daca esti una dintre acele persoane care nu pot manca la primele ore ale diminetii, un iaurt si o jumatate de fruct te pot salva.

Concentreaza-te pe progres

Daca urmezi regulile unei vieti sanatoase 80% din timp, in ceea ce priveste alimentatia si exercitiul fizic, acestea iti vor intra in sange, incetul cu incetul. Multi oameni au tendinta sa gandeasca in alb si negru atunci cand incearca sa slabeasca.

Ar trebui sa ne obisnuim sa traim in zona gri, in care 20 de minute de sport pe zi sunt de ajuns si in care micsorarea portiilor, fie si cu cateva muscaturi, este importanta. E zona in care inlocuim laptele cu 2% cu cel cu 1% grasime si totul va fi bine.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum slabesti in aceasta toamna?

Lasă un răspuns