Care este momentul perfect al zilei, cand este cel mai bine sa iei aspirina0 Comments

Publicat in:
Etichete: accident vascular, afectiuni cardiace, aspirina, cand luam aspirina, momentul zilei, preventie

Medicii le recomanda persoanelor care au o predispozitie la accidente cardiace sau vasculare sa ia preventiv aspirina.

Expertii spun ca un nou studiu aduce informatii importante referitoare la cel mai bun moment in care aceasta pastila ar trebui administrata unui pacient.

Potrivit cercetarii, sangele se coaguleaza mai putin la primele ore ale zilei, diminuand in acest fel riscul de accident vascular cerebral sau de stop cardiac.

Studiul realizat de Tobias van Bunten de la centrul medical universitar din Leyde, Olanda, citat de 7sur7.be a fost prezentat la sesiunile stiintifice ale American Heart Association din Dallas, Texas, cel mai mare congres international privind maladiile cardiace si vasculare.

Cand se ia aspirina

Cand se ia aspirina

Cand este recomandat sa iei, preventiv, aspirina?

Cercetarea arata ca, la persoanele care au luat o pastila de aspirina inainte de a merge la culcare, plachetele sangvine se arata mai putin active dimineata.

Potrivit medicilor, cheagurile de sange se formeaza astfel mai lent, diminuand astfel riscul de accident cardiac sau vascular cerebral.

Cercetatorii au mai aratat ca studiul sau va mai trebui aprofundat, totusi.

De asemenea, persoanelor care prezinta risc in materie de accident cardiac sau vascular cerebral deseori li se prescrie sa ia preventiv aspirina, in doza mica, pentru ca aceasta are ca efect franarea coagularii sangelui si ar putea cauza probleme celor bolnavi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Care este momentul perfect al zilei, cand este cel mai bine sa iei aspirina

Lasă un răspuns