Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 26, 2013

Cum ne ajuta sa slabim dieta Yin-Yang

Publicat pe 26 nov. 2013 at 12:00pm

Potrivit medicinei chinezesti, starea de sanatate este efectul unui echilibru care se reflecta in foarte mare masura in felul in care mancam, dar si in ceea ce mancam.

Medicina chineza a folosit timp de sute de ani cele doua principii, yin si yang, pentru a restabili echilibrul in corpul uman.

Astfel, chinezii spun ca, in momentul in care o persoana consuma acele alimente care ii sunt recomandate, in functie de tipul de personalitate, starea de sanatate exceleaza.

Iata ce puteti citi in cadrul dietei Yin-Yang:

Tipuri de alimente

Ce legatura este intre somn si slabire

Publicat pe 26 nov. 2013 at 11:58am

Un studiu recent a aratat ca reprezentantele sexului frumos care au obiceiul de a dormi regulat dezvolta mai putina grasime corporala.

Mai exact, expertii spun ca femeile care se trezesc si merg la culcare la aceeasi ora in fiecare zi, ar putea fi mai subtirele, potrivit noului studiu.

Cercetatorii au studiat peste 300 de femei, in varsta de 17-26 de ani, pe parcursul a cateva saptamani si au constatat ca cele cu obiceiurile cele mai consistente de dormit au acumulat mai putina grasime corporala.

Studii anterioare au demonstrat ca lipsa somnului iti poate…

Esti depresiv(a)? Lipsa somnului te poate ajuta!

Publicat pe 26 nov. 2013 at 5:19am

Cei care sunt mai depresivi isi pot imbunatati starea privandu-se de somn. Aceasta terapie neobisnuita are ca efect refacerea anumitor regiuni cerebrale, anunta specialistii elvetieni.

In cadrul unei terapii dezvoltate de oamenii de stiinta de la Universitatea din Zurich, pacientii trebuie sa se trezeasca in a doua parte a noptii si sa ramana treji pana seara.

Expertii spun ca acest lucru trebuie repetat de trei sau de patru ori.

Rezultatele studiului

In cadrul studiului, oamenii de stiinta au monitorizat activitatea cerebrala a 12 persoane, cu sau fara privare de somn.

Acestia au…

Cateva motive pentru a te lasa de fumat

Publicat pe 26 nov. 2013 at 5:10am

Daca vrei sa te lasi de fumat, oamenii de stiinta iti ofera un motiv foarte bun. Ei afirma ca beneficiile pentru sanatate sunt resimtite la scurt timp dupa renuntarea la tigari.

Persoanele care fumeaza putine tigari trebuie sa stie ca renuntarea la ele inseamna scaderea rapida a riscului de a muri din cauza unei boli cardiovasculare.

Bolile cardiovasculare

In cazul unor asemenea fumatori, riscul de a face boli cardiovasculare creste la fel de mult ca atunci cand ei nu ar fi fumat deloc.

Studiile precedente indicau faptul ca fostii fumatori aveau nevoie de 15…