20 de trucuri de slabit care chiar functioneaza0 Comments

Publicat in:
Etichete: reguli de slabire, reguli de slabit, sfaturi de slabit

Chiar daca cei mai multi specialisti sunt de acord ca atunci cand vine vorba despre slabit cea mai eficienta este o metoda personalizata, exista cateva reguli universal valabile care nu dau gres.

Sfaturi de slabit

Sfaturi de slabit

Bea apa

Avem tendinta uneori sa confundam setea cu foamea, de aceea sfarsim prin a consuma prea multe calorii, cand tot ce avem nevoie de fapt e un pahar cu apa.

Ai grija la gustarile pe care le iei seara

Rontaitul in fata televizorului este unul dintre cei mai mari dusmani ai siluetei. Daca nu poti sa te tii departe de frigider dupa ce ai luat cina, alege gustari cu putine calorii precum fructele sau lactatele slabe.

Savureaza mancarurile favorite

Ca sa-ti mentii silueta nu e nevoie sa renunti definitv la alimentele preferate. in schimb, trebuie sa ai grija la cantitati, moderatia este cheia.

Mananca putin si des

Potrivit studiilor, persoanele care mananca 4-5 mese si gustari pe zi isi controleaza mai usor foamea si greutatea.

Consuma proteine la fiecare masa

Proteinele sunt satioase si te a juta sa-ti dezvolti masa musculara. Asa ca asigura-te ca incluzi in dieta ta zilnica proteine sanatoase precum fructele de mare, carnea slaba, ouale, iaurtul, branza, soia, nucile sau fasolea.

Condimenteaza mancarea

Ardeiul, scortisoara sau piperul cresc temperatura corpului si astfel este stimulat procesul de ardere al caloriilor.

In plus, piperul intareste vasele de sange si scade nivelul colesterolului. Potrivit unei cercetari publicate in jurnalul Diabet Care, consumul unei linguri de scortisoara pe zi, scade considerabil nivelul colesterolului.

Un alt studiu efectuat de cercetatorii de la Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din California a demonstrat ca ardeiul iute este un aliat de nadejde in curele de slabire, deoarece principala substanta care da gustul picant ardeiului iute, capsaicina, ajuta la arderea grasimilor din corp, reduce pofta de mancare si accelereaza metabolismul.

Aprovizioneaza-te cu alimente sanatoase

Scapa de urmatoarele produse nesanatoase:

  • bauturile racoritoare,
  • margarina,
  • mezelurile,
  • afumaturile,
  • carnea de porc,
  • carnatii,
  • branza topita,
  • dulciurile.

Inlocuieste-le cu:

  • fructe,
  • legume,
  • verdeturi,
  • lactate,
  • peste,
  • pui,
  • condimente din plante,
  • cereale integrale,
  • fructe uscate.

Mananca doar doua treimi din portie

Cand iei masa in oras, poti sa eviti tentatia de a lasa farfuria goala daca dai la o parte o treime din portia servita. Aceasta tehnica simpla poate insemna ca renunti la 500 de calorii pe zi.

Inlocuieste pastele cu vegetale

Daca mananci mai putine paste si paine si mai multe legume inseamna sa renunti la 100-200 de calorii.

Nu sari niciodata peste micul dejun

Un mic dejun potrivit te va ajuta sa-ti incepi ziua in forma maxima si-ti va da energie si vitalitate pentru intreaga zi. Este dovedit ca cei care servesc in mod regulat micul dejun au o tendinta mai redusa de a consuma alimente grase si bogate in calorii pe parcursul zilei.

Include fibrele in dieta ta

Fibrele ajuta digestia, previn constipatia si scad colesterolul. Cele mai bune surse de fibre sunt:

  • cerealele integrale,
  • fasolea,
  • legumele si
  • fructele.

Stabileste obiective pentru fiecare saptamana

Nu incerca sa iti revizuiesti dieta deodata. Daca faci prea multe schimbari odata, exista sanse mari sa renunti pentru ca nu poti respecta ce ti-ai propus. Este mai bine sa schimbi un singur aspect pe saptamana, cum ar fi sa mananci cel putin o bucata dintr-un fruct pe zi.

Cantareste-te o data pe saptamana

Persoanele care se cantaresc regulat reusesc mai usor sa slabeasca. insa nu trebuie sa te cantaresti in fiecare zi, o data pe saptamana este suficient. Cantareste-te de fiecare data in aceeasi zi a saptamanii, la aceeasi ora, pe acelasi cantar si cu aceleasi haine.

Odihneste-te

Atunci cand nu dormi destul organismul produce grelina (hormonul foamei) si ai tendinta sa mananci mancaruri grase.

Ai grija la marimea portiilor de mancare

Dimensiunea portiilor poate fi aproximatia gresit cu usurinta. Foloseste cu incredere lingurile si vasele de masurat, in special pentru dressingurile de salata, lactate si maioneza.

Mananca mai multe fructe si legume

Daca mananci mai multe fructe si legume, nu te vei mai simti atat de infometat deoarece aceste alimente bogate in fibre si apa mentin senzatia de satietate mai mult timp.

Evita alcoolul

Alcoolul este o sursa de calorii. O bere de 0,330 litri contine 150 de calorii, in timp ce un pahar de vin de 100 de mililitri are 85 de calorii. Cele mai periculoase din acest punct de vedere sunt cocktailurile-crema, echivalente fiecare cu un desert. Sfatul cel mai simplu: daca vrei sa slabesti, bea doar apa.

Gandeste pozitiv

Lipsa stimei de sine este o cauza serioasa a exceselor alimentare, considera expertii. Obisnuieste-te sa te concentrezi pe aspectele tale cele mai bune in detrimentul celor mai slabe. Cumpara haine care ti se potrivesc si pe care sa le porti cu placere.

Ia o pauza

Nu spune nimeni ca trebuie sa iti atingi obiectivul fara sa faci si greseli. Repeta-ti ca poti reusi sa dai jos din kilograme pas cu pas si ca poti incepe din nou de fiecare data cand gresesti. Daca mananci prea mult intr-o noapte, de exemplu, revino la dieta dimineata urmatoare concentrandu-te pe metodele care au functionat in trecut.

Relaxeaza-te

Unii oameni cedeaza cand sunt stresati, aspect sugerat si de un studiu al Universitatii Yale. Potrivit acestuia, femeile care secreta cel mai mult cortizol (hormon eliberat in momente de stres) consuma cea mai mare cantitate de mancare grasa dupa respectiva perioada. Daca te afli frecvent in situatii stresante, incearca mai bine sa inveti yoga, sa meditezi sau sa faci exercitii de meditatie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

20 de trucuri de slabit care chiar functioneaza

Lasă un răspuns