Top legume pentru sanatatea ta0 Comments

Publicat in:
Etichete: dovlecii, morcovii, sanatate, sfecla, top legume

Toamna este anotimpul in care multe fructe si legume sunt culese, multe dintre acetea putand face minuni pentru sanatatea noastra.

Top legume sanatate

Top legume sanatate

Sfecla

Sfecla este buna pentru a purifica ficatul, fiind bogata in folati, potasiu si vitamina C. Daca va fi consumata cruda, ea contine betaina, cu proprietati anti-inflamatorii in corp.

Expertii spun ca fitonutrientul care ii confera culoarea specifica este un aliat puternic in lupta impotriva cancerului.

Morcovii

Beta-carotenul pe care morcovii il contin este si el foarte important pentru sanatatea corpului nostru. Nutritionistii spun ca daca veti consuma morcovi cruzi, veti ajuta celulele corpului, preveniti imbatranirea, cataracta si chiar cancerul.

Potrivit datelor expertilor americani din cadrul Department of Agriculture, consumul de doi morcovi zilnic reduce nivelul colesterolului cu 20% la oamenii cu asemenea probleme.

Dovlecii

Ca si morcovii, dovlecii sunt plini de beta caroten. Acestia reprezinta si o resursa bogata de carbohidrati, acestia controland nivelul glicemiei in sange.

In plus, semintele de dovleac sunt pline de proteine si zinc, acestea fiind esentiale pentru un sistem imunitar puternic.

Trebuie sa stiti ca zincul este important si pentru sanatatea prostatei. Semintele de dovleac pot fi coapte cu ulei de masline si sare, gustul lor fiind unul deosebit.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Top legume pentru sanatatea ta

Lasă un răspuns