Slabirea la barbati. Atentie la erorile de antrenament!0 Comments

Publicat in:


Tot mai multi barbati sunt preocupati de aspectul lor fizic, atat pentru a arata mai bine, cat si pentru a se simti mai bine in propriul corp. Principalul mijloc pentru a atinge aceste scopuri fiind acela de a face miscare, deseori la o sala.

Cheia unui corp bine lucrat nu consta intr-un antrenament dur, ci intr-unul facut inteligent. In conditiile in care vrei sa afli care sunt cele mai comune greseli pe care le fac barbatii la sala de sport, citeste urmatoarele sfaturi.

Greseli de slabire la barbati

Greseli de slabire la barbati

Sa nu fii consecvent

Multor barbati li se intampla sa fie mai determinati sa mearga la sala doar in prima luna sau a doua a anului, mai ales daca au acumulat ceva kilograme in plus de Sarbatori.

Expertii spun ca, daca tragi tare doar o luna de zile, lucrand doua ore pe zi, timp de o saptamana, nici macar nu iti imbunatatesti starea generala de sanatate, pentru ca organismul are nevoie de o luna de zile pentru a se obisnui cu un obicei nou.

Daca exersezi fie si doar 20 de minute, cum ar fi pe banda de alergat, dar tot timpul anului si frecvent, vei avea mai mult de castigat.

Sa te infometezi

Cu ceva vreme in urma a fost vehiculata teora potrivit careia, daca lucrezi avand stomacul gol, arzi grasime, iar multi barbati au adoptat aceasta teorie, fara ca ea sa fi fost dovedita.

Expertii spun ca avantajul unui antrenament eficient consta in a oferi organismului suficienta hrana cat sa aiba energie pentru efort, ceea ce inseamna o portie mica de carbohidrati, proteine si grasimi bune, cu aproximativ o ora inainte de exercitiile fizice.

Daca consumi si dupa antrenament o cantitate mica de proteine te va ajuta si mai mult, deoarece tesuturile musculare se vor repara mai repede. Cel mai indicat este sa optezi pentru cinci mese pe zi mici, adica de 400-600 de calorii, decat sa astepti pana te simti lihnit.

Sa lucrezi numai cardio

Exercitiile cardio sunt absolut necesare pentru o stare de sanatate buna insa, specialistii sustin ca trebuie sa faci si antrenament cu greutati. Altfel, nu vei putea sa iti construiesti o masa musculara substantiala, iar acest lucru va afecta si straduinta ta de a slabi si a te mentine.

Un kilogram de muschi consuma pana la 20 de calorii pe zi, in timp ce un kilogram de grasime doar 6 calorii. Si, in plus, trebuie sa tii cont si de faptul ca masa musculara scade pe masura inaintarii in varsta.

Dai mai multa atentie cantitatii decat calitatii

Daca scopul tau cel mai important este acela de a face cat mai multe repetari din unele exercitii, cum ar fi cele pentru bicepsi, in locul concentrarii asupra unei game complete de miscari, care sa lucreze cat mai multe grupe de muschi, ar trebuie sa te reorientezi.

Este foarte important sa inveti sa executi corect exercitiile, mai ales pentru a evita vatamarile. Solicita suportul unui specialist si intreaba-l daca lucrezi cum trebuie.

Nu iti stabilesti obiective tangibile

Daca incerci sa faci mai mult decat poti, te vei simti coplesit si foarte obosit, iar asta te-ar putea face sa renunti. Pentru a evita acest lucru ai nevoie de scopuri realiste, raportate in special la varsta, greutate si conditia fizica, care te vor si motiva.

Ar fi bine sa te concentrezi pe marirea capacitatii pulmonare si a rezistentei.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Slabirea la barbati. Atentie la erorile de antrenament!

Lasă un răspuns