Femeile pot spune adio pilulei de a doua zi0 Comments

Publicat in:
Etichete: avort, contraceptie, descoperire, intrerupere sarcina, metoda contraceptiva, pilula de a doua zi, pilula dupa o luna, sarcina

Pilula de a doua zi

Pilula de a doua zi

Pilula de a doua zi ar putea deveni o amintire, la fel si contraceptivele orale zilnice.

Acest lucru se datoreaza in mare masura oamenilor de stiinta din New York si din Suedia, care au conceput o pastiluta ce poate fi luata la o luna dupa contactul sexual neprotejat.

Practic, pilula respectiva ar putea intrerupe dezvoltarea unei sarcini nedorite chiar si dupa o luna de la fecundarea ovulului de catre spermatozoid, atunci cand exista deja un embrion format.

Astfel, femeile ar putea recurge la aceasta metoda de contraceptie doar de cateva ori pe an, in functie de cat de des fac sex neprotejat.

Exista totusi si experti care contesta lansarea pe piata a acestei pilule, motivand ca ar fi mai mult o practica abortiva si ca ar face intreruperile de sarcina ceva la indemana oricui.

Cu toate acestea, expertii considera ca femeile nu s-ar lasa oprite de aceasta bariera si ca ar recurge la aceasta metoda contraceptiva, care presupune ingerarea unei singure pastile pe luna, chiar daca se spune ca ar fi o forma de avort.

Medicii spun ca pastilele sub forma de contraceptive orale pe care milioane de femei le iau zilnic sunt realizate pe baza de hormoni si pot avea efecte adverse precum:

  • castigarea in greutate,
  • migrene,
  • greturi sau chiar
  • probleme cardiovasculare, motiv pentru care aceasta noua pilula ar fi o provocare.
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Femeile pot spune adio pilulei de a doua zi

Lasă un răspuns