Factori care declanseaza durerile de cap0 Comments

Publicat in:
Etichete: cauze, cauze dureri de cap, certuri, consum de apa, deshidratare, dureri de cap cauze, durerile de cap, factori, furia, motive, relaxarea, telefonul mobil

Expertii spun ca durerile de cap pot fi declansate de mai multi factori, multi dintre acestia fiind mai putin obisnuiti.

Dureri de cap - Cauze

Dureri de cap - Cauze

Iata cativa dintre acestia…

Relaxarea

Specialistii sustin ca persoanele care sunt prea relaxate pot avea dureri de cap. La fel se poate intampla si celor care au o saptamana stresanta si se relaxeaza in weekend deoarece nivelul hormonilor de stres scade mult.

Acest lucru determina eliberarea unor neurotransmitatori care trimit semnale vaselor de sange, acestea dilatandu-se si contractandu-se in mod repetat, ceea ce conduce la aparitia durerii de cap.

Telefonul mobil

Luminozitatea ecranului telefonului tau poate duce la aparitia durerilor de cap. Expertii spun ca aceasta activeaza retina si nervii din spatele ochiului, ceea ce poate provoca incordarea lor si aparitia durerii de cap. Acelasi lucru se intampla si daca lucrezi mult la calculator.

Certurile

Un alt factor care poate declansa dureri de cap este furia. Ea duce la incordarea muschilor din spatele capului si gatului.

Atunci cand esti anxios respiri mai putin, iar cantitatea mai mica de oxigen duce la contractarea vaselor de sange. Cand esti furios ar fi bine sa tragi adanc aer in piept, ceea ce ajuta la eliberarea tensiunii.

Deshidratarea

Specialistii sustin ca persoanele care nu beau destula apa pot avea dureri de cap, deoarece in acest mod se produce o ingustare a vaselor de sange din creier, ceea ce reduce vascularizarea creierului si oxigenarea lui.

Senzatia de sete este modul in care corpul iti spune ca esti deja deshidratat si trebuie sa consumi apa.

Sexul

Durerea de cap poate fi provocata si de sex sau orgasm, in cazul unor oameni. Expertii nu stiu cum are loc acest proces in mod exact, insa ei cred ca el este cauzat de contractia muschilor capului si gatului, acest proces petrecandu-se in timpul sexului.

Un alt motiv tine de cresterea tensiunii arteriale si a frecventei batailor inimii in timpul unui orgasm.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Factori care declanseaza durerile de cap

Lasă un răspuns