Dieta care te intinereste cu 10 ani0 Comments

Publicat in:
Etichete: dieta care te face sa arati bine, dieta pentru a arata mai tanara, dieta pentru intinerire

Se stie ca alimentatia joaca un rol important in privinta aspectului fizic al oricarei persoane, mai ales dupa o anumita varsta, cand orice schimbare este mai mult decat vizibila.

Dieta pentru intinerire

Dieta pentru intinerire

Dupa mai multe studii, dieteticianul Elizabeth Peyton-Jones a conceput un plan extrem de eficient, dupa cum spun cei care l-au incercat.

Expertul spune ca trebuie eliminate anumite procese care nu fac bine si adaugate alimente care te vor ajuta sa arati si cu 10 ani mai tanara. Iata ce este bine sa faci…

Dieta pentru intinerire

Medicii spun ca un sistem digestiv care sa functioneze bine este foarte important pentru a imbatrani frumos.

In momentul in care stomacul este lenes, nu mai sunt absorbiti asa cum trebuie nutrientii, iar parul, pielea, unghiile, muschii si oasele nu mai sunt hranite asa cum trebuie.

Infectiile isi fac simtita prezenta, determinand efecte secundare precum dureri de cap, pete pe piele, oboseala cronica, depresie, energie scazuta si colesterol marit.

Pentru organism, cel mai bun detoxifiant este sfecla rosie, fiind plina de vitamine si minerale. Ea are:

  • acid folic,
  • fier,
  • calciu,
  • fibre,
  • magneziu,
  • amngan,
  • fosfor,
  • potasiu,
  • vitamina A, V si C si
  • numerosi antioxidanti.

Pentru a-ti testa viteza tranzitului intestinal, inghide 5-10 grame de carbune cu 2 ore inainte de a manca si cu 5 ore inainte de a merge la culcare. Intestinul si ceea ce rezulta din el ar trebui sa se innegreasca in 12-24 de ore.

In conditiile in care este depasit acest timp, inseamna ca tranzitul tau intestinal este unul lenes, deficitar.

De asemenea, in cazul unor inflamatii, cel mai bun este turmericul, caci el ajuta la eliminarea proceselor inflamatorii, o reactie naturala la rani, alergii si infectii.

In timp ce o persoana imbatraneste, ea devine din ce in ce mai predispusa la acestea. Alimentele care duc la inflamare sunt

  1. carnea rosie,
  2. zaharul,
  3. faina alba si
  4. unele produse lactate.

Cel mai bine este sa alegi alimente care sa contina antioxidanti, precum polifenolii, inclusiv curcumina – un ingredient activ din turmeric si acizi grasi omega 3. Pune o lingurita de turmeric intr-o omleta sau intr-un suc de fructe din cand in cand si vei avea numai de castigat.

Unele femei incep, odata cu varsta, sa resimta dureri la nivelul articulatiilor, mai ales in timpul menopauzei, cand nivelul de estrogen scade.

Asa ca este bine sa ai o dieta bogata in acest element, acesta gasindu-se in fasole, seminte, verdeturi si cereale integrale.

Mai trebuie sa stii ca fiecare celula din organism are nevoie de oxigen, dar acesta este intotdeauna in cautare sa se combine cu alte molecule, producand atomi instabili, numiti radicali liberi, care apoi fura electronii de la alti atomi.

Acest procedeu duce la stresul oxidativ, care distruge structura celulara daca este lasat netratat pe perioade mari de timp. Alcoolul, stresul, radiatiile ultraviolete si chimicalele din almentatie si produsele de curatenie duc la cresterea numarului de radicali liberi.

O dieta bogata in antioxidanti face foarte mult bine, cel mai indicat produs fiind fasolea rosie, dar si celelalte varietati ale acestei legume.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta care te intinereste cu 10 ani

Lasă un răspuns