Cele mai mari pericole pentru sanatatea dintilor tai0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, dantura, despre sanatatea dintilor, ingrijire dentara, pericole dinti, sanatatea dintilor, sfaturi

Obiceiurile pe care le avem pot avea un efect negativ asupra dintilor. Studiile arata ca unele alimente pot afecta serios dintii, ducand si la numeroase complicatii.

Despre sanatatea dintilor

Despre sanatatea dintilor

Gheta din bauturi

De exemplu, cei care consuma bauturi in care se gaseste gheata trebuie sa stie ca ea nu trebuie rontaita. Acest lucru este de evitat deoarece gheata iti poate sparge mici portiuni din dinti sau poate duce la aparitia unor crapaturi.

Mancaruri prea calde sau prea reci

Urmarea poate fi aparitia durerii, din cauza ca pulpa dentara este si ea afectata ulterior. Specialistii mai sustin ca aceste probleme mai apar si din cauza mancarurilor si bauturilor prea calde sau prea reci, ele fiind cele care declanseaza durerea.

Copii – Bauturile inainte de somn

Mai mult, parintii care le dau copiilor o sticla cu lapte sau apa inainte de culcare trebuie sa renunte la acest obicei. Copilul se obisnuieste astfel sa adoarma cu sticla in gura. Drept urmare, dintii sunt mai expusi pericolului de a face carii.

Piercingul in limba

Daca sunteti pasionati de piercing in limba, trebuie sa stiti ca aceasta moda, specifica tinerilor, insa ea reprezinta si un pericol major pentru dinti.

In acest caz, metalul introdus in limba poate lovi dintii si duce la aparitia unor crapaturi.

Daca el atinge in mod repetat gingia, atunci acest tesut este afectat, problema care are ca efect pierderea dintilor.

In cavitatea orala se gasesc multe bacterii, iar piercingul creste riscul de infectii si de aparitie a unor rani. Dentistul este cel care iti poate expune pe larg riscurile implicate de un piercing in limba.

Scrasnirea dintilor

Bruxismul sau scrasnirea dintilor este un obicei inconstient si foarte periculos pentru dinti. El are drept cauza stresul si obiceiurile din timpul noptii, constand in scrasnirea dintilor.

Medicii spun ca una dintre solutiile salvatoare este evitarea alimentelor tari, care pot distruge dintii. Purtarea unei gutiere speciale noaptea este o alta solutie posibila de evitare a efectelor neplacute ale bruxismului in timpul somnului.

Bomboanele de tuse

Bomboanele impotriva tusei au si ele un rol important in crearea unor probleme dintilor tai. Chiar daca le cumperi de la farmacie, aceste bomboane nu sunt tocmai sanatoase pentru dinti. Dupa ce consumi asemenea bomboane, trebuie sa te speli bine pe dinti. In caz contrar, ele duc la aparitia cariilor.

Bauturile racoritoare cu zahar

Si sucurile racoritoare au mult zahar adaugat in ele. Sucurile racoritoare mai contin acid citric si acid fosforic, care erodeaza smaltul dintelui. In plus, bauturile dietetice pot contine si mai mult acid, sub forma indulcitorilor artificiali.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cele mai mari pericole pentru sanatatea dintilor tai

Lasă un răspuns