Top 5 alimente sanatoase pentru luna septembrie0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente de toamna, alimente sanatoase, top alimente, top alimente sanatoase, top alimente sanatoase de toamna

Alimente sanatoase de toamna

Top Alimente sanatoase de toamna

Ar fi bine sa folosesti aceste 5 alimente pe tot parcursul lunii septembrie, pentru un plus de vitalitate, pentru un plus de sanatate naturala.

Asta pentru ca septembrie este o luna speciala care face legatura intre vara si toamna, iar dieta din prima luna de toamna, trebuie sa profite din plin de aceste alimente.

Top alimente sanatoase #1 – Cartofii dulci

Nutritionistii spun ca de exemplu, cartofii dulci sunt prea putin consumati, dar merita introdusi in alimentatie, mai ales in prima luna de toamna. Cartofii dulci contin carbohidrati in combinatii complexe si circa patru grame de fibre in fiecare cartof, lucruri ce fac din acestia o alegere mai mult decat sanatosa.

Cartofii dulci sunt si o excelenta sursa de vitamina A care este una dintre vitaminele esentiale pentru sistemul imunitar si beta-caroten care sustine procesele de regenerare ale pielii, mai ales dupa perioada de vara in care pielea a fost agresata de razele soarelui.

Top alimente sanatoase #2 – Broccoli

Broccoli reprezinta o sursa importanta de antioxidanti, vitamina C si potasiu. In plus, septembrie e sezon pentru aceste legume. Sunt recunoscute proprietatile anti-cancer la care se adauga capacitatea de prevenire a osteoartritei.

Broccoli contin acid folic, beta-caroten si calciu ceea ce fac din aceasta leguma o binefacere care vine la pachet impreuna cu luna septembrie. Ideal este consumi in fiecare zi circa 100-200 de grame de broccoli fiert la aburi sau preparat la cuptor, iar efectele benefice nu vor intarzia sa apara.

Top alimente sanatoase #3 – Sfecla

Sfecla este una dintre cele mai bune surse de antoxidanti, dar contine si mult calciu si potasiu. In plus, sfecla contine betanina si vulgaxanthin, care dau culoarea specifica a acestei legume si care au proprietati antiinflamatorii extrem de puternice.

Ea poate face parte din legumele pe care nu le ai la dispozitie decat doua-trei luni, toamna. Restul timpului sfecla nu este un aliment comun pentru consum, sau se gaseste doar conservata. Fierbe sefecla sau coace-o, adauga suc de lamaie si putin ulei si serveste-o ca salata alaturi de carne sau branza.

Top alimente sanatoase #4 – Strugurii

Strugurii, fructele lunii septembrie si fructele toamnei sunt adevarate medicamente naturale. Fara sa contina prea multe calorii, strugurii sunt o sursa foarte buna de vitamine C si K, hidrateaza si aduc zaharuri cu ardere lenta. Pielita boabelor de strugure rosu contine resveratrol, un imens beneficiu pentru sanatate mai ales prin capacitatea de a reduce simptomele alergice.

Top alimente sanatoase #5 – Fasolea alba

De asemenea, fasolea alba face parte din lista cu cele 5 alimente ideale in septembrie. Sunt o foarte buna sursa de fibre solubile. O portie de fasole alba fiarta vine cu 13,4 miligrame de fier si 38,2 grame de proteine. Consuma fasole alba sub forma de mancare, supa crema sau ca baza pentru salate de legume.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Top 5 alimente sanatoase pentru luna septembrie

Lasă un răspuns