Pericolele ascunse din mancarea ta0 Comments

Publicat in:
Etichete: carnea rosie, cereale, chipsuri, cofeina, energizante, frcute, pericole mancare

Sanatatea noastra este influentata negativ de obiceiurile alimentare pe care le avem. Unele dintre acestea sunt prezente destul de mult in viata noastra si ne expun unui real pericol.

Pericole mancare – Cereale si chipsuri

Cerealele si chipsurile contin o substanta chimica periculoasa, care a fost pusa in legatura cu cancerul la stomac, scrie Fox News.

Ea se numeste hidroxianisol butilat (HAB), un conservant care se afla pe lista neagra a autoritatilor medicale americane. HAB se gaseste chiar si in guma de mestecat, fiind destul de greu de evitat in alimentatia de zi cu zi, mai ales in cazul tinerilor.

Pericole mancare – Cofeina si energizantele

In plus, cofeina a ajuns sa fie pusa in mult mai multe mancaruri si bauturi in afara de cafea. Energizantul a devenit deja un exemplu clasic, insa e bine de stiut ca ea se gaseste si in dulciuri, jeleuri si guma de mestecat.

Partea negativa a cofeinei este reprezentata de unele reactii ale corpului precum isomnia, tremuratul muschilor si batai prea multe ale inimii.

Pericole mancare – Fructe artificiale, ambalate

Imitatiile de fructe trebuie evitate in alimentatie. Dat fiind faptul ca specialistii recomanda consumul de fructe, in magazine se gasesc si fructe preparate si ambalate.

Cele coapte nu sunt indicate pentru consum, caci ele contin zahar, dextroza si sirop de porumb.

Este cunoscut faptul ca grasimile nu sunt bune pentru organism. Multe companii producatoare s-au adaptat si scriu pe etichetele produselor ca ele nu contin grasimi trans.

Este bine de stiut insa ca acizii grasi monosaturati sunt sanatosi pentru corpul nostru. Ei se gasesc in avocado, nuci, masline si ciocolata neagra. Acestia te pot ajuta sa te feresti de bolile cronice si distrug grasimea de pe abdomen.

Pericole mancare

Pericole mancare

Pericole mancare – Carnea rosie

Carnea rosie nu are efecte benefice pentru corpul tau. Consumul de hamburgeri nu este chiar cea mai inspirata alegere. Carnea de vita contine multe bacterii rezistente la antibiotice, asa cum este Salmonella.

Aceasta poate cauza boli acute si poate duce la artrita cronica. Aceste microorganisme se gasesc si in carnea de curcan, in cea de porc si cea de pui.

Trebuie sa stii ca cea mai buna este carnea provenita de la animalele hranite cu iarba, aceasta continand acizi grasi omega-3 si vitamina E. In plus, ea are putine grasimi saturate si calorii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Pericolele ascunse din mancarea ta

Lasă un răspuns