Cat de periculoase sunt ouale pentru sanatate?0 Comments

Publicat in:
Etichete: consumul de oua, oua, ouale sunt sanatoase, ouale sunt toxice, sanatate

In ultima vreme, ouale ridica tot felul de controverse in lumea nutritionistilor si nu numai. Pe de o parte ele ne aduc o sumedenie de beneficii, insa problemele pe care le pot cauza nu sunt de ignorat.

Expertii in nutritie au dezbatut mult timp pe marginea valorii nutritionale a acestui aliment intens consumat de oameni.

Consumul de oua

Consumul de oua

Ouale si colesterolul

Initial, nutritionistii au tras un semnal de alarma asupra pericolului pe care continutul unui ou il poate prezenta pentru sistemul cardiovascular. De exemplu, trebuie sa stiti ca un ou contine aproximativ 187 de miligrame de colesterol.

Cu toate acestea, colesterolul din oua nu afecteaza colesterolul din sange asa de mult cum o face grasimea, spune specialista Lisa Cimperman.

Expertii sustin ca un ou contine o cantitate mica de grasimi saturate, fiecare galbenus avand 1,6 grame de grasime saturata. Mai multe studii realizate la Universitatea Harvard si British Nutrition Foundation arata ca ouale au efect minim asupra colesterolului din sange.

In plus, ouale nu sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare, spun expertii din aceste institutii.

Specialistii recomanda consumul a catorva galbenusuri de ou in fiecare saptamana. Cei care sufera de boli cardiovasculare trebuie sa tina strict evidenta numarului de oua consumate. In acest caz, se recomanda consumul a maximum trei oua saptamanal.

Ouale contin vitamina B, tiamina si seleniu, acesta din urma fiind considerat un antioxidant.

Medicii avertizeaza ca pericolul poate fi, insa, adus si de modul in care ouale sunt preparate, cele gatite cu unt, de exemplu, fiind periculoase pentru sanatate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de periculoase sunt ouale pentru sanatate?

Lasă un răspuns