Fructe si legume care te intineresc si te protejeaza de cancer0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente cancer, alimente impotriva cancerului, alimente intinerire, legume, sanatate

Omul are nevoie de antioxidanti in fiecare zi, iar rolul acestora in dieta este esential. Antioxidantii previn aparitia ridurilor si mentin sanatatea pielii, dar previn si aparitia celulelor canceroase.

Fructe si legume care te intineresc

Iata care sunt principalele fructele si legumele care te intineresc:

Alimente intinerire

Alimente intinerire

Rosiile

Rosiile contin licopen, un antioxidant care poate combate radicalii liberi, molecule sau ioni care pot afecta celulele sanatoase si sistemul imunitar.

Studiile au arata ca licopenul are capacitatea de a te proteja impotriva unor forme de cancer, inclusiv cancerul pulmonar. Licopenul se gaseste in rosii si in pasta de rosii, marele beneficiu fiind acela ca efectele lui sunt activate de caldura, scrie Yahoo Shine.

Frunzele de kale

De asemenea, frunzele de kale sunt una dintre cele mai importante surse de vitamina K, vitamina fiind un antioxidant care previne bolile de inima si osteoporoza, dar care reuseste sa mentina nivelul colesterolului si tensiunea arteriala in limite normale.

Broccoli, conopida si varza

Din aceeasi categorie de legume fac parte broccoli, conopida si varza, toate adevarate binefaceri pentru sanatate si legume care te intineresc.

Vinetele

In plus, coaja violet a vinetelor este dovada puterii antioxidantilor pe care ii contine. Vinetele sunt una din cele mai bune surse de nasunin, un antioxidant care blocheaza raspandirea celulelor canceroase.

Nasuninul poate incetini evolutia bolii Alzheimer prin blocarea efectlor radicalilor liberi la nivelul neuronilor.

Ardeiul rosu

Ardeiul rosu este o adevarata vedeta pentru benficile pe care le aduce sistemului imunitar. Ardeiul rosu este o excelenta sursa de vitamina C. Vitamina C stimuleaza producerea de celule albe si are capacitatea de a ne pastra tineri.

Un studiu publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica a constatat ca persoanele care au o dieta bogata in vitamina C au fost mai putin predispuse la aparitia ridurilor, si asta pentru ca vitamina C este esentiala pentru productia de colagen.

Murele

In plus, murele contin rutin, un flavonoid care poate bloca efectele unei o enzime care este responsabila pentru formarea cheagurilor de sange. Acestea reduc foarte mult riscul atacului de cord sau accident vascular cerebral.

Busuiocul

Busuiocul contine cantitati mari de eugenol, compus care blocheaza capacitatea celulelor canceroase de a se diviza si stimuleaza autodistrugerea celulelor canceroase in cancerul de col uterin.

Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles este una dintre cele mai bune surse de sulf. Celulele umane sunt dotate natural cu abilitatea de lupta impotriva aberatiilor genetice care duc la aparitia tumorilor, iar compusii bogati in sulf determina mentinerea acestei capacitati naturale.

Sulful din varza de Bruxelles si din legumele inrudite cu aceasta pot bloca enzimele care determina cresterea tumorilor.

Un studiu recent arata ca alimentele bogate in sulf ar putea juca un rol-cheie in tratarea artritei reumatoide prin reducerea inflamatiei si activarea capacitatii naturale a cartilajul de a se regenera.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Fructe si legume care te intineresc si te protejeaza de cancer

Lasă un răspuns