Cum reduceti efectele imbatraniriiUn comentariu

Publicat in:
Etichete: alimentatia, alimente pentru intinerire, alimente tinerete, cum sa ramai tanar, imbatranirea

Alimentatia si imbatranirea

Alimentatia si imbatranirea

Alimentatia sanatoasa se bazeaza pe fructe si legume. Stilul de viata „raw vegan” constituit din fructe si legume negatite, proaspete, de exemplu, atrage din ce in ce mai multi adepti, aceste alimente fiind bogate in vitamine, minerale si antioxidanti.

Pe langa substantele nutritive pe care le contin si energia pe care ne-o ofera in fiecare zi, fructele si legumele ascund multe alte lucruri fascinante. Listverse ne releva cateva dintre acestea.

Imbatranirea si alimentele cu calorii negative

Exista alimente cu asa numitele „calorii negative”. Acestea contin atat de putine calorii, incat simpla mestecare si digerare duc la un consum de energie mai mare decat cea furnizata de alimentul in sine. Cum telina are aproximativ 6 calorii, este recomandata tuturor celor care doresc sa piarda in greutate.

Alimentele urmatoare cresc speranta de viata si reduc efectele imbatranirii. Totusi, exista si cateva puncte negative. Sa le vedem in continuare…

Acum, cel mai intalnit fel de banane este Cavendish, un soi mai mic, mai fragil si mai putin gustos decat soiul Gros Michel, dar mult mai rezistent la boala Panama. Oamenii de stiinta au anuntat ca a aparut o noua tulpina a acestei boli, fapt ce va diminua drastic productia de banane Cavendish.

Chiar daca ar mai ramane soiul Gros Michel, acesta nu este suficient pentru a satisface cererea de banane la nivel mondial.

Cartoful produce in cantitati mari substante chimice numite glico-alcaloide, in special solanina. Aceasta substanta reprezinta de fapt mecanismul de aparare a cartofului, insa este toxica pentru oameni.

Solanina se gaseste in cantitati mai mari in frunze, tulpini si muguri, iar orice pata pe coaja cartofului indica o sursa a acestei substante. Cartofii comercializati au un nivel scazut de solanina, iar gatitul reduce oricum nivelul toxinei.

Originar din Africa de Sud, pepenele verde a fost consumat in Egipt inca din timpul faraonilor, a ajuns in China pana in secolul XX, iar in Europa pana in secolul XIII.

Pentru ca fructul este extrem de adaptabil, fermierii japonezi au gasit o modalitate noua de a cultiva pepenii, in cutii de sticla, astfel incat sa rezulte pepeni in forme ciudate, de cub sau piramida. In acest mod, pepenii devin mai interesanti si mai usor de depozitat. Primii pepeni gourmet Densube ai fiecarei recolte ajung sa coste mii de dolari, in vreme ce pretul mediu este de 250 de dolari.

Desi se cunosc regiunile in care morcovii au fost cultivati inca din cele mai vechi timpuri, originea acestor legume este inca incerta. Se crede ca au fost prima oara cultivati pe teritoriul Afganistanului modern. In trecut, insa, morcovii erau albi sau mov. In Olanda, morcovii au fost cultivati astfel incat culoarea lor a devenit una portocalie, asa cum suntem obisnuiti si noi astazi.

Exista tari in care in magazinele alimentare poti gasi morcovi in aproape toate culorile curcubeului, de la galben, rosu, violet, alb si pana la negru.

Popularitatea spanacului a crescut odata cu difuzarea celebrului desen animat „Popeye Marinarul”. Spanacul parea sa ofere puteri supranaturale, insa oamenii de stiinta s-au grabit sa darame un mit ce devenea din ce in ce mai puternic.

Desi bogat in fier si vitamina A, se pare ca alegerea acestui aliment a fost facuta pe baza unui studiu gresit din anii 1800. Estimarea continului de fier din spanac era gresita, dar asta nu anuleaza beneficiile consumului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum reduceti efectele imbatranirii

Un comentariu

  1. scaiutza

    Asta voiam şi eu să spun. Aşteptăm articolul, totuşi.

Lasă un răspuns