Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

septembrie, 2013

Kiwi sau Cum sa scapi de disconfortul unei mese copioase

Publicat pe 30 sept. 2013 at 5:00am

Mai multe studii efectuate de un colectiv condus de dr. Kavdip Kaur de la Universitatea Massey, Noua Zeelanda, au ajuns la concluzia ca rata de asimilare a proteinelor in intestinul subtire poate fi accelerata in cazul cand odata cu alimentele a fost cosumata si o oarecare cantitate de kiwi.

Faptul este posibil datorita unui ferment continut de fruct si cunoscut sub numele de actinidina.

Acesta este capabil sa asigure el singur, fara alte enzime, digerarea rapida a proteinelor cuprinse in alimente precum:

carne rosie, gratar, carnea prajita la tigaie, carnea coapta la cuptor, carnea fiarta, iaurt, branzeturi, peste, ou…

Cum iti protejeaza sistemul imunitar vinul rosu si afinele

Publicat pe 29 sept. 2013 at 5:00am

Expertii spun ca vinul rosu si afinele ar putea proteja organismul de boli prin stimularea sistemului imunitar. Cercetatorii au examinat efectele a 446 compusi chimici diferiti asupra sistemului imunitar si au identificat astfel doi care au avut un impact semnificativ.

Cei doi compusi lucreaza impreuna cu vitamina D si majoreaza activitatea unei gene cunoscuta sub numele de Camp, care stimuleaza organismul sa lupte cu bolile.

Unul dintre compusi, resveratrol, care se gaseste in strugurii rosii, este cunoscut in toata lumea pentru efectele benefice asupra corpului, cum ar fi lupta cu cancerul si…

Ce pericole te pandesc din cauza obezitatii

Publicat pe 28 sept. 2013 at 5:00am

Obezitatea te poate expune la numeroase pericole, ea putand crea multe complicatii in corpul uman.

Pe langa sanatate, obezitatea afecteaza, de asemenea, viata de familie si venitul.

Obezitate – Ce boli produce obezitatea?

Conform unui studiu aparut in revista „Neurology„, cu cat indicele de masa corporala este mai mare, cu atat creste si riscul ca o persoana sa aiba migrene.

Potrivit datelor acestui studiu, realizat pe 4.000 de participanti, persoanele obeze au un risc cu 81% mai mare de a avea cel putin 14 episoade de migrene lunar. Cel mai mult au de…

Top 5 alimente sanatoase pentru luna septembrie

Publicat pe 27 sept. 2013 at 11:45am

Ar fi bine sa folosesti aceste 5 alimente pe tot parcursul lunii septembrie, pentru un plus de vitalitate, pentru un plus de sanatate naturala.

Asta pentru ca septembrie este o luna speciala care face legatura intre vara si toamna, iar dieta din prima luna de toamna, trebuie sa profite din plin de aceste alimente.

Top alimente sanatoase #1 – Cartofii dulci

Nutritionistii spun ca de exemplu, cartofii dulci sunt prea putin consumati, dar merita introdusi in alimentatie, mai ales in prima luna de toamna. Cartofii dulci contin carbohidrati in…

Cum poti sa iti prelungesti viata?

Publicat pe 26 sept. 2013 at 5:15am

Persoanele care duc o viata cumpatata si mananca hrana sanatoasa, facand si sport, pot scapa de numeroase boli si chiar incetini procesul de imbatranire.

Stilul nostru de viata afecteaza telomerii, formatiuni care se gasesc la capatul cromozomilor si pot transporta ADN-ul.

Potrivit unui material aparut in revista „Lancet Oncology„, imbunatatirea telomerilor se poate constata dupa ce oamenii isi schimba stilul de viata si adopta un regim alimentar sanatos.

In cadrul studiului, participantii au urmat un program pus la cale de doctorul Dean Ornish, cel care a sustinut mereu dieta vegetariana, cu foarte putine grasimi.

Specialistul afirma ca…