Cum te ajuta sa pierzi in greutate dieta cu oxigen0 Comments

Publicat in:
Etichete: antioxidanti, cura cu oxigen, dieta cu oxigen, dieta de slabire cu oxigen, dieta de slabit cu oxigen, diete, frumusete, mancare, oxigen, slabire, ten

Dieta cu Oxigen – Intr-o carte nou lansata, „The O2 Diet” sau Dieta cu oxigen, nutritionistul Keri Glassman arata care sunt principiile acestui tip de alimentatie.

Avantajul ar fi ca, in timp ce lupta cu radicalii liberi – cei mai de temut dusmani ai organismului, aceasta dieta favorizeaza scaderea in greutate, fara ca organismul sa sufere in vreun fel.

Dieta cu oxigen

Dieta cu oxigen

Expertii spun ca radicalii liberi sunt rezultatul tuturor proceselor metabolice din organism, sunt toxici, iar aparitia lor in organism este determinata, in plus, si

  • de poluare,
  • de stres,
  • de alimentatie, fiind produsi si in urma efortului fizic, a fumatului si a radiatilor ultraviolete.

Radicalii liberi produc

  1. imbatranirea celulara,
  2. stimuleaza depunerea de grasimi,
  3. afecteaza activitatea normala a organelor, tulburand procesele celulare.

Acest rau semnificativ poate fi combatut prin consumul de antioxidanti naturali, antioxidanti ce stau la baza acestei diete si se gasesc in orice celula si protejeaza organismul de distrugerile provocate, la nivel celular, de radicalii liberi.

Acest tip de alimentatie pledeaza pentru consumul a circa 30.000 de puncte ORAC pe zi, de zece ori mai mult decat in cadrul unei diete clasice, care se invarte in jurul valorii de 3.000 de puncte. Sursa citata mai scrie ca punctele ORAC reprezinta capacitatea de absorbtie a radicalilor liberi, iar numarul lor difera de la un produs la altul.

In cadrul acestei diete sunt preferate alimentele foarte bogate in antioxidanti, care intineresc fiecare celula, fie ca este vorba despre celulele pielii sau cele ale organelor interne.

O asemenea cantitate de antioxidanti, 30.000 de puncte ORAC, este capabila

  • sa netezeasca orice fel de riduri,
  • sa topeasca depozitele adipoase,
  • sa limpezeasca mintea si
  • sa blocheze forme incipiente de cancer.
  • In plus, tonifica tot sistemul cardiovascular, intensifica metabolismul si curata de toxine fiecare celula.

Factori de decizie din cadrul Uniunii Europene, care se ocupa de siguranta alimentara, au intentia ca indicele ORAC, sa fie trecut ca toate celelalte informatii nutritionale, pe eficheta fiecarui produs, destiant consumului alimentar.

Women’s Health a adunat cateva dintre cele mai bogate alimente in puncte ORAC, aratand cu ce-ti ajuta concret organismul, in afara de aportul de antioxidanti.

Dieta cu oxigen – Cat poti slabi?

Expertii spun ca acest tip de dieta te ajuta sa dai jos intre 900 de grame si 1,4 kilograme pe saptamana.

Alimente recomandate in dieta cu oxigen

Cele mai indicate alimente in acest scop sunt:

Anghinarea si dieta cu oxigen

Cu toate ca au numai 60 de calorii de bucata, anghinarele sunt foarte bogate pe scara ORAC, 7.900 de puncte, ele continand fitochimicale ce scad nivelul colesterolului.

Un alt aliment recomandat este lamaia. Aceasta contine pectina, o fibra solubila despre care s-a aratat ca ajuta in procesul de slabire. Adauga suc de lamaie si putin coaja rasa celor 8 pahare de apa pe care trebuie sa le bei zilnic si te vei simti satula, acumuland si 3.200 de puncte ORAC.

Grepfrut rosu

Un studiu a aratat ca persoanele care mananca jumatate de grepfrut la fiecare masa pierd 1,6 kilograme in 12 saptamani, iar cele care beau suc de grepfrut de trei ori pe zi pierd aproape 1,5 kilograme in acelasi interval de timp. Varietatea de grepfrut rosu contine mai mult licopen, un antioxidant care protejeaza de cancer.

Chiar daca nimic nu poate intoarce timpul inapoi, exista alimente care pot incetini procesul imbatranirii si reda stralucirea pielii.

Smochinele

Astfel, o mana de smochine uscate mareste concentratia de antioxidanti din sange timp de 4 ore, cu mult mai mult decat alte alimente. Doar doua smochine mici iti aduc 2.700 de puncte ORAC.

Gogosarii in dieta cu oxigen

Gogosarii sunt si ei foarte buni pentru piele. Combinatia unica de Vitamina A, C si E face ca aceste legume sa fie excelente pentru piele. Cat incape intr-o cescuta contine 600 de puncte ORAC.

Pepenele rosu

Pepenele rosu este foarte recomandat, daca vrei o piele stralucitoare. Acest fruct bogat in licopen ofera o protectie in fata ultravioletelor cu 33% mai mare decat oricare altul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum te ajuta sa pierzi in greutate dieta cu oxigen

Lasă un răspuns