Rezultate negative dieta – Care sunt motivele pentru care nu functioneaza dieta asa cum ai vrea0 Comments

Publicat in:
Etichete: dieta, greseli, iaurt, mancare, mituri, rezultate dieta, Rezultate negative dieta, slabire, slabit

Rezultate negative dieta – Daca te-ai decis ca vrei sa slabesti si iei masurile necesare dar nu apar rezultatele pe care le astepti, probabil gresesti ceva in ceea ce priveste stilul tau de viata. Aceste greseli iti pot face, uneori, mult rau. Iata cateva exemple de greseli involuntare, conform Daily Mail:

Rezultate negative dieta – Mananci cereale la micul dejun

Un studiu realizat recent in SUA arata ca acest tip de mancare la micul dejun este adesea indulcit si duce la cresterea poftei de mancare, rezultand ca vei manca mai mult la celelalte mese. Astfel, cei care obisnuiesc sa manance cereale consuma mai multe calorii fata de cele care aleg un ou dimineata. Acestea din urma au un nivel al grelinei mai scazut, hormonul care creste apetitul.

Rezultate negative dieta

Rezultate negative dieta

Rezultate negative dieta – Obisnuiesti sa pui lapte in ceai

Cercetatorii indieni au descoperit ca in ciuda faptului ca ceaiul contine numerosi compusi care ajuta la slabit, acestia sunt neutralizati in cazul in care il combini cu lapte.

Rezultate negative dieta – Consumi prea mult suc de fructe

Acesta are un impact puternic asupra greutatii. Daca vei renunta la un singur pahar de asemenea bautura pe zi poti sa slabesti o jumatate de kilogram in 6 luni, fara sa faci nimic altceva. In functie de cat suc bei, vei si putea sa dai jos.

Rezultate negative dieta – Nu esti atent(a) si nu iti asezonezi mancarea cum trebuie

Daca vei adauga putin piper in mancare, ai sanse sa slabesti mai repede si sa scapi de pofte, in special de cele pentru mancarurile grase, sarate sau dulci, dupa cum arata descoperirile oamenilor de stiinta de la Universitatea Purdue din Indiana.

Rezultate negative dieta – Eviti iaurtul, ceea ce este rau

Un studiu publicat in Jurnalul International de Obezitate arata ca adultii obezi care consuma 3 portii de iaurt pe zi ca parte dintr-o dieta redusa caloric slabesc intre 22 si 61% mai mult decat cei care nu fac acest lucru. Prietenii tai sunt supraponderali. In conditiile in care prietenii tai se ingrasa, probabil si tu vei face la fel, spun cercetatorii de la Universitatea Harvard. Ai grija cu cine te imprietenesti. Mai bine incercati impreuna sa va ambitionati catre un stil de viata sanatos.

Rezultate negative dieta – Ai obiceiul sa nu mesteci suficient

Specialistii spun ca cu cat ramane mai mult mancarea in gura, cu atat creierul are mai mult timp sa primeasca semnale de la limba si sa elibereze sucurile digestive. Astfel senzatia de satietate se va instala mai rapid si tu vei manca mai putin. Daca mananci la locul de munca, ai sanse sa iei in greutate. Studiile arata ca cei care iau masa la locul de munca mananca cu pana la 30 de procente mai mult decat in mod normal, din cauza ca se indeamna „ca intre colegi” si isi fac pofta unul altuia.

Rezultate negative dieta – Mananci de pe o farfurie colorata intr-un anumit mod

Un studiu al Journal of Consumer Research arata ca este importanta chiar si culoarea farfuriei de pe care mananci. Trebuie sa stii ca daca nuanta mancarii se aseamana cu cea a vasului, esti tentat sa mananci mai mult. Daca vei servi spaghete cu sos rosu de pe o farfurie verde, spre exemplu, portia pare mai mare si psihicul intervine astfel incat sa te simti mai satisfacut.

Rezultate negative dieta – Iti refuzi orice deliciu

Chiar daca vrei sa slabesti si mergi la ziua de nastere a unui prieten, spre exemplu, si esti servit cu o bucata de tort, mai bine gusti putin, o felie foarte subtire, decat deloc. Daca poftesti mereu si organismul nu primeste nimic bun, va aparea sentimentul de frustrare si cel mai probabil iti vei lasa balta dieta.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Rezultate negative dieta – Care sunt motivele pentru care nu functioneaza dieta asa cum ai vrea

Lasă un răspuns