Care sunt alimentele cu efectele cele mai benefice pentru sanatatea ta psihica si fizica0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, alimente benefice, cafea, ceai verde, fibre, fructe, portocale, sanatate fizica, sanatate psihica, sanatos

Alimente benefice poti gasi in orice magazin, insa trebuie sa sti care sunt acestea si cum sa le combini.

Alimente benefice si sanatoase

Alimente benefice si sanatoase

Expertii in nutritie spun ca alegerile corecte din punct de vedere culinar te ajuta sa iti mentii sanatos organismul, dar iti si pot asigura un psihic bun, dar si optimism si stabilitate. Mai mult, acestea iti majoreaza capacitatea de memorare si concentrare.

Nu este deloc greu sa gasesti o modalitate de a gasi un echilibru in alimentatie. Iata ce alimente nu trebuie cu orice chip sa pierzi din vedere, conform Health.com:

Alimente benefice – Spanacul

Daca esti atras(a) de verdeturi, trebuie sa stii ca spanacul este cea mai sanatoasa varianta. Iti ofera fier, care ajuta la o buna oxigenare a celulelor. Adauga niste vitamina C din capsuni sau portocale, pentru a imbunatati absorbtia.

Alimente benefice – Quinoa

Recomandarea specialistilor este sa stai departe de orezul si painea alba, care pot duce la o crestere subita si apoi o prabusire la fel de brusca a zaharului din sange. Cel mai bine ar fi sa alegi quinoa, un complex de carbohidrati care te energizeaza. Quinoa contine 9 aminoacizi esentiali, pe care corpul nu poate sa-i produca singur. Acestia sunt cruciali pentru crearea muschilor. Astfel, vei avea mai multa energie, rezerve si rezistenta crescuta, dupa cum spun cercetatorii de la Universitatea din Texas.

Alimente benefice – Rosii

Rosiile contin un antioxidant foarte important, licopenul, care are rolul de a diminua mult inflamatiile din organism, in special pe cele de la nivelul plamanilor. Studiile arata ca prin consumul periodic de licopen concentrat, precum cel din rosii gatite, bulion, pot fi ameliorate alergiile.

Alimente benefice – Vitamina D din lapte fortifiat

Expertii spun ca persoanele care au un deficit de vitamina D sunt mai predispuse la aparitia astmului, dar si la alergii. Ar fi recomandat ca, pentru evitarea problemelor, acestea sa consume pe langa lapte fortifiat, ton si somon.

Alimente benefice – Fructe de padure, capsuni

Aceste fructe sunt pline de antioxidanti, care, alaturi de alte enzime din fructe, imbunatatesc comunicarea intre celulele corpului. Este recomandat sa consumati cat mai multe astfel de fructe, pentru un tonus optim al organsimului.

Alimente benefice – Scoici

Daca vei manca scoici, trebuie sa stii ca acestea iti ofera o cantitate considerabila de vitamina B12, care imbunatateste functiile cerebrale. Te ajuta sa ai o memorie mai buna, dar si sa iti pastrezi optimismul.

Alimente benefice – Portocale

Persoanele care nu au lipsa de vitamina C au un nivel mai ridicat de colagen, iar pielea lor este mai tanara si elastica. Un pahar de suc de portocale are in jur de 75 mg de vitamina C. Poti obtine cam aceleasi beneficii si dintr-un pahar de suc de mango sau o felie de pepene.

Alimente benefice – Ardei iute

Ardeiul iute este foarte indicat pentru ca nu numai ca amelioreaza senzatia de foame, dar, potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea Purdue, ajuta si la o mai buna digestie si la arderea rapida a caloriilor acumulate de organismul tau.

Alimente benefice – Patrunjel

Atunci cand gatesti, in niciun caz nu uita de verdeturi. Patrunjelul are vitamina K, ce reduce posibilitatea aparitiei cheagurilor de sange, dar si pe cea a inflamatiilor, si mentine sanatatea osoasa, prevenind osteoporoza.

Bauturi benefice – Ceaiul verde

Ceaiul verde este un exceptional combatant al stresului. In plus, ceaiul verde te scapa de kilogramele acumulate si de toxinele din organism.

Bauturi benefice – Vinul rosu

Potrivit dermatologilor, vinul rosu are capacitatea de a proteja pielea de efectele negative ale radiatiilor ultraviolete.

Bauturi benefice – Cafeaua

Cafeaua normala, nu si cea decofeinizata, imbunatateste in mod rapid capacitatea de memorare si previne chiar boala Alzheimer. In plus, este recomandata si in prevenirea diabetului, as aca nu stati pe ganduri si beti cafea!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Care sunt alimentele cu efectele cele mai benefice pentru sanatatea ta psihica si fizica

Lasă un răspuns