Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 20, 2013

Prezbitismul

Publicat pe 20 iul. 2013 at 11:57am

Prezbitismul este o diminuare progresivă a capacităţii ochiului de a focaliza corect imaginile în funcţie de distanţă. Strâns legat de vârstă, se manifestă printr-o dificultate crescândă de a vedea de aproape.

Prezbitismul este un proces natu­ral care afectează pe toată lumea începând cu vârsta de 40 ani. Devine perceptibil în jurul vârstei de 45 ani, deşi nu îi afectează pe toţi indivizii în acelaşi moment şi în aceeaşi măsură. Până acum nu s-a descoperit nicio modalitate de a evita prezbitismul, dar acesta se corectează complet prin purtarea de ochelari adecvaţi.

DE CE APARE PREZBITISMUL?

In cadrul ochiului există o parte numită cristalin,…

Rezultate negative dieta – Care sunt motivele pentru care nu functioneaza dieta asa cum ai vrea

Publicat pe 20 iul. 2013 at 5:00am

Rezultate negative dieta – Daca te-ai decis ca vrei sa slabesti si iei masurile necesare dar nu apar rezultatele pe care le astepti, probabil gresesti ceva in ceea ce priveste stilul tau de viata. Aceste greseli iti pot face, uneori, mult rau. Iata cateva exemple de greseli involuntare, conform Daily Mail:

Rezultate negative dieta – Mananci cereale la micul dejun

Un studiu realizat recent in SUA arata ca acest tip de mancare la micul dejun este adesea indulcit si duce la cresterea poftei de mancare, rezultand ca vei manca mai mult la celelalte mese. Astfel, cei care obisnuiesc sa manance cereale consuma mai multe calorii fata…