Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 9, 2013

Factorul Rhesus

Publicat pe 09 iul. 2013 at 4:57pm

Sarcina este un proces natural şi normal, pe care îl tulbură uneori o incompatibilitate între sângele fătului şi sângele matern.

La o sarcină din 11 există incompatibilităţi între grupe­le sangvine, care afectează deopotrivă mama şi copilul. Netratate, ele provoacă acci­dente.

Există patru grupe sangvine şi numeroase subgrupe, prin­tre care şi factorul Rhesus – RH. Nu există incompatibilitate decât dacă dumneavoastră sunteţi Rhesus negativ (RH negativ) şi copilul dvs. este Rhesus pozi­tiv (RH pozitiv).

In acest caz, orice trecere a globulelor roşii din sângele fătului în sângele mamei an­trenează, la mamă, formarea de anticorpi anti-Rhesus.

In mod normal, sângele mamei şi cel al copilului nu se întâl­nesc. Dar pot avea loc con­tacte în timpul…

Cum detoxifica si energizeaza apa organismul nostru

Publicat pe 09 iul. 2013 at 5:00am

Detoxifierea prin apa – Starea de buna functionare a organismului este direct legata de consumul de apa. Trebuie sa consumam cel putin doi litri de apa zilnic si in zilele caniculare chiar mai mult.

Apa curata organismul si mentine sanatatea rinichilor, te scapa de constipatie, scade colesterolul, energizeaza si mentine viata.

Detoxifierea prin apa

Deshidratarea, adica lipsa apei din organism, determina o stare de moleseala, asa cum se poate intampla in zilele de vara foarte calduroase, cand organismul pierde foarte multa apa prin transpiratie. Unul dintre primele semne ale moleselii cauzata…