Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 1, 2013

Cum ajutam nasterea – II

Publicat pe 01 iul. 2013 at 10:24pm

Forcepsul. Este aplicat sub anestezie generală sau peridu- rală. Cele două ramuri articulate, în formă de lingură, se sprijină pe pomeţii copilului. Medicul pune lingurile când capul deja a început să iasă, dar s-a blocat în bazin; apoi îl trage încet pentru a-l ghida şi a-l face să treacă de perineu.

Uneori, forcepsul lasă urme pe obraji sau pe craniul copilului. El poate provoca, de asemenea, o scurgere sangvină, un cefalohematom, din cauza ruperii unor mici vase de sânge. După două sau trei zile nu se mai vede nimic.

Ventuza obstetricală. Poate provoca un uşor edem, numit bosă serosangvină. Este o leziune benignă, care dispare spontan, fără nici o sechelă.

VENTUZA OBSTETRICALĂ

Este…

Sida si Sexul II

Publicat pe 01 iul. 2013 at 7:00am
SIDA si Sexul II (video)

Ranile albe ce cresc pe lateralele limbii sunt un semn clar al infectiei HIV. Leucoplazia alba este denumirea stiintifica a acestei afectiuni. In ultimele etape SIDA, pierderea in greutate este un fapt cer. El se datoreaza… Vizualizati si dvs. acest mic documentar si paziti-va!

 

Permalink  |  Tagged with: , , , , ,