Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iulie 1, 2013

Cum ajutam nasterea – II

Publicat pe 01 iul. 2013 at 10:24pm

Forcepsul. Este aplicat sub anestezie generală sau peridu- rală. Cele două ramuri articulate, în formă de lingură, se sprijină pe pomeţii copilului. Medicul pune lingurile când capul deja a început să iasă, dar s-a blocat în bazin; apoi îl trage încet pentru a-l ghida şi a-l face să treacă de perineu.

Uneori, forcepsul lasă urme pe obraji sau pe craniul copilului. El poate provoca, de asemenea, o scurgere sangvină, un cefalohematom, din cauza ruperii unor mici vase de sânge. După două sau trei zile nu se mai vede nimic.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ventuza obstetricală. Poate provoca un uşor edem, numit bosă serosangvină. Este o leziune benignă, care dispare spontan, fără nici o sechelă.

VENTUZA OBSTETRICALĂ

Este…

Sida si Sexul II

Publicat pe 01 iul. 2013 at 7:00am
SIDA si Sexul II (video)

Ranile albe ce cresc pe lateralele limbii sunt un semn clar al infectiei HIV. Leucoplazia alba este denumirea stiintifica a acestei afectiuni. In ultimele etape SIDA, pierderea in greutate este un fapt cer. El se datoreaza… Vizualizati si dvs. acest mic documentar si paziti-va!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 

Permalink  |  Tagged with: , , , , ,