Vinul rosu prelungeste viata3 comentarii

Publicat in:
Etichete: batranete, consum, experti, viata, vin, vin rosu, zahar

Oamenii de stiinta francezi de la Scoala Politehnica din Lausanne au descoperit in cadrul unor studii ca resveratrolul, un ingredient miraculos care se gaseste in vinul rosu, poate prelungi durata vietii unui om si este un foarte puternic energizant.

Vinul rosu si resveratrolul

Vinul rosu si resveratrolul

Experimentele savantilor au fost efectuate pe viermi, iar concluzia acestora a fost ca ingredientul denumit resveratrol continut si de vinul rosu ar putea avea un efect similar si asupra oamenilor, potrivit Daily Mail.

Resveratrolul din vinul rosu si viata

Resveratrolul este un fenol care este produs in mod natural de catre mai multe plante, in special de o radacinoasa provenita din Japonia.

Efectele resveratrolului au fost studiate in diverse cercetari care au fost efectuate de-a lungul timpului.  Astfel, intr-un studiu efectuat pe oameni, doze ridicate de resveratrol, de 3 pana la 5 grame, au fost gasite la un nivel semnificativ mai mic de zahar in sange.

„Nu vrem sa traim mai mult si sa stam doar in fata televizorului. Vrem sa avem o viata activa. Aceasta cercetare ne da sperante, nu numai pentru cresterea longevitatii, dar si pentru marirea perioadei de vitalitate a adultilor si aceasta cu ajutorul unor simple medicamente”, a declarat Johan Auwerx, coordonatorul studiului.

Expertii spun ca nici daca utilizam diferite antibiotice pe termen lung si nici daca consumam alcool frecvent, nu vom putea prelungi durata vietii. Acestia sunt convinsi ca stiinta evolueaza asa de mult si de rapid, incat in scurt timp va fi in masura sa previna multe boli ale batranetii.

Viata mai lunga cu vinul rosu

Totusi, in situatia in care oamenii au o viata mai sanatoasa, atunci durata acesteia va fi mai lunga, iar acestia ar putea munci mai mult timp, ceea ce ar determina consecinte in privinta planurilor de afaceri ale unor companii si nu in ultimul rand, asupra societatii umane.

Astfel, majorarea numarului de ani ai unei vieti sanatoase ar diminua foarte mult costurile atribuite acum serviciilor medicale si ar putea diminua sensibil povara asupra familiilor pentru ingrijirea rudelor bolnave.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Vinul rosu prelungeste viata

3 comentarii

  1. nitu alina

    Dezinformati populatia cu acest articol !!!
    Se vede treaba ca sunt interese ale producatorilor de viticultura cu articole de genul acesta, altfel de ce spuneti ca vinul contine resveratrol ?
    Vinul este toxic pentru organism, pentru ca acesta contine alcool.In schimb mustul si strugurii au proprietati curative de netagaduit, cum ar fi resveratrolul, de care amintiti.
    Daca cel ce scrie ca vinul rosu prelungeste viata, are interese economice !!
    Daca ar fi medic ar cunoaste proprietatile vinului din materia de farmacologie….Nu va va mai jucati cu articole care naucesc oamenii, de nu mai stiu sa discearna adevarul de minciuna….

  2. admin

    Conform Wikipedia, resveratrolul se gaseste in coaja strugurilor negri si, intr-o cantitate relativ mica, in vinul rosu. Totodata, el poate fi gasit si in anumite suplimente nutritive care se comercializeaza deja. Pentru detalii, puteti accesa pagina http://en.m.wikipedia.org/wiki/Resveratrol

  3. M

    Cat resveratrol este continut de un pahar cu vin rosu? Sa stim cat bem… 

Lasă un răspuns