Care sunt miturile false ale dietei fara gluten0 Comments

Publicat in:
Etichete: adevarat, dieta, dieta fara gluten, fals, gluten, mancare, mituri, mituri dieta, slabit

Dieta fara gluten reprezinta o solutie pentru persoanele care au intoleranta la gluten, dar si pentru cei care, din diferite alte motive, vor sa evite consumul de gluten.

Glutenul se gaseste in grau, secara si orz si in cazul celor care nu pot digera si asimila aceasta molecula, acesta poate provoca o reactie autoimuna.

Dieta fara gluten

Dieta fara gluten

In aceasta categorie se afla doar 1% din populatie dar, in cazul lor, glutenul este o adevarata otrava. Care sunt miturile si adevarul despre dieta fara gluten, potrivit Shine Food.

Dieta fara gluten este sanatoasa?

Alimentele fara gluten sunt sanatoase. Aceasta este o idee falsa, deoarece prajiturile fara gluten, aluaturile fara faina de grau si alte alimente procesate contin fainuri rafinate, zaharuri si grasimi in cantitate mult mai mare. Aceasta se intampla pentru a compensa gustul dulce si textura fainurilor si alimentelor cu gluten.

Dieta fara gluten te ajuta sa slabesti?

Dieta fara gluten te ajuta sa slabesti. Iarasi vorbim despre un mit fals. Daca o persoana sufera de o afectiune intestinala, dieta fara gluten o sa-l ingrase, pentru ca intestinul nu o sa poata absorbi toti nutrientii. Intoleranta la gluten inseamna incapacitatea organismului de a digera si absorbi glutenul.

Pentru persoanele care refuza glutenul, se aplica primul mit. Dieta fara gluten nu o sa duca la o scadere in greutate, pentru ca alimentele fara gluten au mai multe calorii.

Dieta fara gluten este un moft. Din nou vorbim despre un mit fals. Asta pentru ca exista persoane care nu pot tolera glutenul din faina de grau si multe alte alimente care contin gluten in stare naturala sau adaugata. Dieta fara gluten face diferenta intre viata si moarte in cazul unor persoane.

Urmele de gluten dintr-un aliment te pot imbolnavi, in conditiile in care nu tolerezi glutenul. Acesta este o afirmatie falsa, de fapt o simpla exagerare pentru multe dintre persoanele cu intoleranta la gluten.

Exista si situatii in care o singura bucatica de paine poate provoca cele mai grave simptome ale intolerantei, dar acestea sunt foarte putine. Nu toti cei cu afectiuni intestinale au nevoie de precautii extreme.

dieta, mancare, mituri, fals, adevarat, slabit
Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Care sunt miturile false ale dietei fara gluten

Lasă un răspuns