Importanta laptelui la micul dejun0 Comments

Publicat in:


Micul dejun este printre cele mai bune si usoare modalitati de a ne aproviziona corpul cu calciu. Mancand lapte cu cereale si iaurt, putem acoperi mai mult din jumatatea nevoilor noastre zilnice de calciu.

Lapte si cereale la micul dejun

Lapte si cereale la micul dejun

Laptele reprezinta o sursa excelenta, bogata in proteine, complexul de vitamine B, precum riboflavina si vitamina B12. De asemenea, contine importante substante anorganice necesare organismului, precum:

  • magneziu,
  • zinc si
  • calciu

care sunt necesare pentru oase si dinti sanatosi, protejandu-ne si impotriva osteoporozei.

Substantele existente in lapte, dar si in alimentatie, in general, influenteaza oasele si in special
densitatea osoasa.

Oasele reprezinta un organ viu complex, in continua schimbare. Persoanele care includ in alimentatia lor multe cereale, fructe, legume si lapte au oase mai puternice decat persoanele de aceeasi varsta, care au o alimentatie mai bogata in dulciuri si alimente de provenienta animala precum carnea.

Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca alimentatia poate juca un rol semnificativ si preventiv impotriva osteoporozei care duce la oase fragile cu risc crescut de fracturi.

Micul dejun si, in general, alimentatia bogata in cereale, legume, fructe si lapte ofera substante nutritive de diferite feluri, care contribuie la intarirea organismului si, in consecinta, la o sanatate buna.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Importanta laptelui la micul dejun

Lasă un răspuns