Dieta – Ce ne spune despre noi cat si ce mancam0 Comments

Publicat in:
Etichete: dieta, dieta lacto-vegetariana, dieta pesco-vegetariana, dieta vegana, dieta vegetariana, vegetarieni

Dieta – Un studiu arata ca adoptarea dietei vegetariene poate prelungi speranta de viata a oamenilor. Cercetatorii de la Universitatea Loma Linda au tras concluzia ca riscul de mortalitate in cazul vegetarienilor scade cu 12% pe parcursul a 6 ani.

„Aceste rezultatele reprezinta dovezi ale legaturii directe dintre mortalitatea scazuta si dieta vegetariana, in comparatie cu cea non-vegetariana”, arata cercetatorii, citati de Huffington Post.

Dieta

Dieta

Efecte asemanatoare au si dieta pesco-vegetariana, dieta vegana, ovo-vegetariene si dieta lacto-vegetariana, se mentioneaza intr-un raport publicat de revista Jama Internal Medicine.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 73.308 persoane, femei si barbati, in perioada 2002-2007, acestia fiind monitorizati pe parcursul a aproape 6 ani.

In acest interval au decedat 2.570 de oameni, cu 12% mai putin comparativ cu adeptii regimului non-vegetarian urmariti in acelasi timp.

Dieta pesco-vegetariana

Se pare ca pesco-vegetarienii sunt cei mai longevivi oameni care traiesc pe pamant. Riscul de deces a scazut cu 19% pentru pesco-vegetarieni, cu 15% in cazul veganilor, cu 9% pentru ovo-lacto-vegetarieni si cu 8% pentru semi-vegetarieni.

Vegetarienii si dieta

Vegetarienii au mai multe sanse de a se casatori, de a termina o institutie de invatamant superior, a fi mai ageri si mai slabi. Acestia sunt inclinati sa faca mai mult sport, sa nu fumeze si sa nu consume alcool.

Conform savantilor, acestia reprezinta factorii care pot juca un rol important in reducerea mortalitatii.

Dieta vegetariana

Si savantii de la Universitatea din Oxford au publicat, la inceputul acestui an, rezultatele unei cercetari efectuate pe 45.000 de britanici. Concluzia acestora a fost dieta vegetariana reduce riscul de boli cardiovasculare cu 32% in comparatie cu alimentatia pe baza de carne, chiar si de peste.

Un alt studiu publicat in revista Diabets Care a constatat ca dieta vegetariana este asociata cu un risc mai mic de sindrom metabolic, considerat un factor in declansarea diabetului zaharat de tip 2.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta – Ce ne spune despre noi cat si ce mancam

Lasă un răspuns