Cum ajutam nasterea – I0 Comments

Publicat in:
Etichete: ajutor la nastere, cum ajutam nastere, mama si copilul, nasterea

EPIZIOTOMIE, FORCEPS

Dacă eforturile făcute de mamă pentru aducerea pe lume a copilului sunt insuficiente, este necesar ca travaliul să fie susţinut, ajutat, pentru a preveni eventuale complicaţii.

Când copilul nu reuşeşte să-şi scoată singur capul şi când există riscul de ruptură de perineu, atunci, medicul intervine. Există diverse tehnici care îi pot ajuta şi pe copil, şi pe mamă, aceasta din urmă reuşind, în sfârşit, să nască.

EPIZIOTOMIA

Epiziotomia, practicată auto­mat atunci când medicul a recurs la forceps sau când trebuie să extragă foarte repede un copil care suferă,evită la timp, după unii, eventualele probleme de in­continenţă urinară.

Este o intervenţie chirurgica­lă aproape nedureroasă, care se practică în timpul fazei de expulzie, în momentul unei împingeri. Epiziotomia ajută copilul să treacă de orificiul vulvar. Intr-adevăr, unii copii prea voluminoşi sau cei care se nasc cu şezutul înain­te (în prezentaţie pelviană) ar risca să rupă ţesuturile mus­culare situate între vagin şi anus.

Intervenţia, făcută la 50% din naşteri, constă în incizarea perineului pentru a evita ca ruptura să coboare până la anus. După o aseme­nea intervenţie, îngrijirile sunt zilnice. Trebuie să res­pectaţi o igienă strictă pentru a accelera cicatrizarea, care nu se va încheia complet decât cam la trei săptămâni după naştere.

MIJLOACELE DE EXTRAGERE A COPILULUI

Aţi împins bine şi totuşi copilul dumneavoastră nu iese. Pentru a veni în ajuto­rul dumneavoastră şi al fătu­lui, medicul va putea să recurgă la diverse instru­mente.

Spatulele. Formate din două braţe, ghidează capul copilu­lui în bazin.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum ajutam nasterea – I

Lasă un răspuns