Cand este indicata o operatie de bypass0 Comments

Publicat in:
Etichete: bypass, operatia de bypass, operatie, operatie de bypass, recomandari

O operatie de bypass este simplu de realizat si exista putine complicatii, chirurgii cardiaci putand fi mandri de aceasta operatie care asigura celor suferinzi înlaturarea durerilor si care poate prelungi viata catorva dintre ei.

Operatie Bypass

Operatie Bypass

Ne putem imagina multe operatii de succes folosind angioplastia si terapii cu laser, insa pana cand ateroscleroza nu va f prevenita, si acest lucru pare imposibil de atins în urmatorii 20 de ani,
chirurgia de bypass a arterei coronare va juca un rol important pentru un interval de timp mai îndelungat decat prevad expertii.

Pacientii care au suportat interventia trebuie sa înteleaga ca celelalte artere si puncte ale arterei coronare aflate dupa grefa pot dezvolta ateroscleroza deoarece operatia nu vindeca, de fapt, boala.

In plus, un cheag de sange (tromboza coronara) se poate forma la orice individ oricand, fara nici un fel de avertisment.

In consecinta, chirurgia de bypass a arterei coronare nu previne un al doilea sau un al treilea infarct, desi poate sa previna decesul în cateva cazuri.

Aproximativ 50% din grefe se blocheaza dupa 10 ani, în special la pacientii care fumeaza, sau au hipertensiune, diabet sau un LDL colesterol mai mare de 120 mg (3 mmol).

Prelungirea vietii poate fi atinsa la pacientii cu angina stabila sau instabila si cu un blocaj serios al
arterelor la urmatoarele categorii.

Operatie de bypass – Recomandari

  1. Indivizi care au o îngustare severa a arterei coronare principale stangi înainte ca ea sa se divida.
  2. Indivizi care au o tripla afectare vasculara, adica obstructia severa a arterei coronare dreapte, descendenta anterioara stanga si circumflexa, în special la pacientii cu functia redusa a miocardului ventriculaj stang.
  3. Daca artera descendenta anterioara stanga este blocata înainte de prima ei ramura, plus doua alte vase unde exista o obstructie mai mare de 80% si angioplastia nu este posibila.

O serie de studii clinice indica faptul ca prelungirea vietii poate fi realizata la categoriile de pacienti enumerati mai sus.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cand este indicata o operatie de bypass

Lasă un răspuns