Angina la copil0 Comments

Publicat in:
Etichete: angina, angina la copil, antibiotic, streptococul

Foarte frecventă şi relativ benignă, angina nu-i iartă nici pe cei mari şi nici pe cei mici. In prezent,
pentru tratarea ei sunt preferate antibioticele, spre deosebire de altădată, când se recurgea, prea repede, la scoaterea amigdalelor.

Angina este o boală inflamatorie a gâtului, care afectează amigdalele, vălul palatin şi faringele (tubul care duce din fundul gurii până la intrarea în esofag). Foarte frecventă la copil, începând de la vârsta de 2 ani, angina nu este, în realitate, un semn de proastă stare de sănătate, nici de scădere a apărării imunitare. Ea indică, pur şi simplu, că băiatul sau fata dumneavoastră a fost în contact cu microbi ce se dezvoltă, îndeosebi, în momentele schimbărilor de temperatură.

Viaţa în colectivitate are tendinţa să favorizeze transmiterea acestor microbi şi deci propagarea anginei.

CAUZE

Anginele sunt provocate de un virus sau de o bacterie. In acest din urmă caz, germenele principal este streptococul. Din fericire, el va fi lesne distrus prin administrarea unui antibiotic. Destul de rar, angina poate să fie simptomul unei boli mai grave, ca mononucleoza sau difteria.

Angina la copil. Un simplu examen al gurii permite diagnosticarea anginei. Se observă că amigdalele sunt deosebit de umflate şi că restul gâtului este foarte roşu.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Angina la copil

Lasă un răspuns