Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 21, 2013

Sinuciderea

Publicat pe 21 iun. 2013 at 7:21am

Sinuciderea suscită întotdeauna numeroase dezbateri sociale, medicale, religioase, morale şi filosofice. Este un fenomen complex, în care intervin numeroşi fac­tori, care se asociază divers în funcţie de indivizi.

Sinuciderea este un act universal, a cărui frecvenţă variază mult de la o ţară la alta. Psihiatrul se con­fruntă adesea cu suicidul, care este consecinţa a numeroase tul­burări pe care le tratează. Diverse studii arată că majoritatea per­soanelor care se sinucid (în jur de 95%) prezintă o tulburare mintală în momentul recurgerii la acest act.

PROFILUL SINUCIGAŞILOR

Numărul sinuciderilor este mai ridicat la bărbaţi decât la femei (trei bărbaţi la o femeie). In schimb, femeile au mai multe ten­tative de sinucidere decât bărbaţii şi…

De ce nu functioneaza majoritatea dietelor?

Publicat pe 21 iun. 2013 at 7:00am

Cea mai usoara alternativa si cea mai rapida pe care o aveti la indemana atunci cand vreti sa scadeti in greutate este sa apelati la o dieta. Privarea de mancare creaza un ciclu vicios in organismul dvs., ciclu care va face, ulterior, sa acumulati mai multe kilograme decat ati avut.

Dieta pe termen lung duce la

un metabolism scazut, remuscare, vinovatie, depresie si, in cele din urma, dezamagire.

Cele mai multe persoane incep o dieta stiind ca, in scurt timp, aceasta se va incheia, pierderea in greutate avand rezultate temporare.

Primul pas crucial pentru un slabit permanent si mentinerea la o…