Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 21, 2013

Sinuciderea

Publicat pe 21 iun. 2013 at 7:21am

Sinuciderea suscită întotdeauna numeroase dezbateri sociale, medicale, religioase, morale şi filosofice. Este un fenomen complex, în care intervin numeroşi fac­tori, care se asociază divers în funcţie de indivizi.

Sinuciderea este un act universal, a cărui frecvenţă variază mult de la o ţară la alta. Psihiatrul se con­fruntă adesea cu suicidul, care este consecinţa a numeroase tul­burări pe care le tratează. Diverse studii arată că majoritatea per­soanelor care se sinucid (în jur de 95%) prezintă o tulburare mintală în momentul recurgerii la acest act.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PROFILUL SINUCIGAŞILOR

Numărul sinuciderilor este mai ridicat la bărbaţi decât la femei (trei bărbaţi la o femeie). In schimb, femeile au mai multe ten­tative de sinucidere decât bărbaţii şi…

De ce nu functioneaza majoritatea dietelor?

Publicat pe 21 iun. 2013 at 7:00am

Cea mai usoara alternativa si cea mai rapida pe care o aveti la indemana atunci cand vreti sa scadeti in greutate este sa apelati la o dieta. Privarea de mancare creaza un ciclu vicios in organismul dvs., ciclu care va face, ulterior, sa acumulati mai multe kilograme decat ati avut.

Dieta pe termen lung duce la

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); un metabolism scazut, remuscare, vinovatie, depresie si, in cele din urma, dezamagire.

Cele mai multe persoane incep o dieta stiind ca, in scurt timp, aceasta se va incheia, pierderea in greutate avand rezultate temporare.

Primul pas crucial pentru un slabit permanent si mentinerea la o…