Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

iunie 4, 2013

Adenomul de prostata – I

Publicat pe 04 iun. 2013 at 1:13pm

In jurul vârstei de 60 de ani, numeroşi bărbaţi încep să prezinte tulburări urinare cauzate de mărirea volumului prostatei. Această hipertrofiere este denu­mită adenom sau hipertrofie benignă de prostată.

Prostata este o glandă genitală masculină în formă de cas­tană, situată sub vezica uri­nară. Ea înconjoară porţiunea superioară a uretrei, canalul prin care se elimină urina şi sperma. Rolul acestei glan­de este de a produce o secre­ţie care intră în compoziţia spermei.

Intre naştere şi pubertate, prostata creşte lent, apoi suferă un puseu de creştere, pentru a ajunge la adult la o greutate de 15-25 g. Uneori se întâmplă ca, din motive…

Importanta laptelui la micul dejun

Publicat pe 04 iun. 2013 at 7:00am

Micul dejun este printre cele mai bune si usoare modalitati de a ne aproviziona corpul cu calciu. Mancand lapte cu cereale si iaurt, putem acoperi mai mult din jumatatea nevoilor noastre zilnice de calciu.

Laptele reprezinta o sursa excelenta, bogata in proteine, complexul de vitamine B, precum riboflavina si vitamina B12. De asemenea, contine importante substante anorganice necesare organismului, precum:

magneziu, zinc si calciu

care sunt necesare pentru oase si dinti sanatosi, protejandu-ne si impotriva osteoporozei.

Substantele existente in lapte, dar si in alimentatie, in general, influenteaza oasele si…