Simptome angina0 Comments

Publicat in:


Simptome angina

Durerea anginoasa este, de obicei, simtita in mijlocul toracelui, deasupra sternului, si rar deasupra sanilor. Durerea iradiata in mandibula acompaniata de durere la nivelul intregului torace sau spre maini in timpul mersului sau al unui efort este aproape intotdeauna datorata anginei, in special daca aceste simptome reapar in cursul aceluiasi gen de activitati.

Simptome angina

Simptome angina

Cateodata, senzatia de disconfort este resimtita numai in partea superioara a bratului, cu o furnicatura care poate ajunge pana la nivelul degetelor. Aceasta durere apare in principal la exercitarea efortului, in contrast cu durerea produsa, de exemplu, de atingerea unui nerv. Atingerea sau ciupirea unui nerv va provoca acelasi disconfort in brate sau degete cand individul este relaxat, comparativ cu cea resimtita la un efort, cum este, de exemplu, mersul.

Durerea anginoasa poate fi usoara sau moderata si numai ocazional severa. Deseori este mai degraba o senzatie de disconfort. Cel care o sufera ezita sa foloseasca termenul de durere pentru a descrie senzatia neplacuta, care seamana cu o intindere sau cu o greutate care apasa pe stern.

Pentru unii, este o senzatie de arsura, in timp ce pentru altii o senzatie de strangulare sau de sufocare ce dispare dupa 1-5 minute, indiferent de pozitia pacientului (sezut sau in picioare). Durerea anginoasa dureaza in cazuri rare pana la 10 minute. In cazul in care durerea depaseste cele 15 minute, adresati-va medicului dvs., de urgenta.

Cauze angina

Iata cele mai frecvente momente de aparitie a anginei:

  1. Urcatul unui deal.
  2. Mersul contra vantului.
  3. Alergarea in stare de agitatie dupa autobuz sau spre un anumit loc, in special daca aveti si o sacosa intr-una din maini. Anxietatea si ingrijorarea sunt stimulate si mai mult daca sunteti in intarziere si trebuie sa va grabiti. Prin urmare, aici exista atat stres fizic, cat si emotional.
  4. Mersul rapid sau un efort similar imediat dupa masa. Nu sunt incluse indoirile si aplecarile corpului, care pot precipita indigestiile.
  5. Un efort cu care nu sunteti obisnuit.
  6. Neplaceri emotionale – spre exemplu vesti proaste, frica, mania, furia, cosmaruri etc.
  7. In timpul unei bucurii sau placeri foarte mari.

Tratament angina

Tratamentul anginei se realizeaza folosind:

  • nitrati;
  • beta-blocante sau
  • blocanti de calciu.

Medicul, in urma consultului, va va prescrie tratamentul adecvat organismului dvs.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Simptome angina

Lasă un răspuns