Obsesiile – I0 Comments

Publicat in:
Etichete: ganduri urate, obsesie, obsesiile

O obsesie este o idee fixă care se impune în mintea cuiva într-un mod repetat şi irezistibil. Persoana încearcă zadarnic să o alunge din cugetul său, această luptă fiind însoţită de angoasă.

Nu trebuie să confundăm perso­nalitatea obsesivă cu nevroza obsesivă sau cu tulburarea obsesiv- compulsivă. Această boală implică prezenţa simptomelor specifice, numite obsesii şi compulsii. Totuşi, se întâmplă frecvent ca aceste simptome să apară la o persoană având o personalitate obsesională; aceasta se caracterizează printr-o nevoie exagerată de ordine în do­meniul material, moral şi afectiv. Nevroza obsesivă poate să consti­tuie un handicap considerabil şi să fie sursa unei mari suferinţe.

Din fericire, azi există tratamente pentru a reduce semnele.

PENTRU A ÎNŢELEGE MAI BINE, IATA CÂŢIVA TERMENI FOLOSITORI

Compulsie: tulburare de com­portament, caracterizată prin acte repetitive ridicole sau jenante, pe care subiectul nu se poate împie­dica să le înfăptuiască. Neuromediator: substanţă chi­mică din organism, care permite celulelor nervoase să-şi transmită mesajul.

Ritual: care constituie un rit, acesta constituind o modalitate de a se comporta invariabil.

SIMPTOMELE BOLII

Obsesiile sunt de două tipuri: obse­siile şi compulsiile.

Obsesiile. O obsesie este o idee care se impune în conştiinţa unei persoane. Chiar dacă aceasta o consideră absurdă, imorală sau ridicolă, luptă în zadar să o alunge şi această luptă este însoţită de o puternică angoasă. Aceste obsesii pot îmbrăca mai multe forme:

– gânduri urâte, probleme recu­rente, îndoieli

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Obsesiile – I

Lasă un răspuns