Cum influenteaza fumatul organismul dvs. si angina0 Comments

Publicat in:


Barbatii nefumatori sunt de 10 ori mai putin expusi riscului de a face un infarct miocardic (fatal sau nu) comparativ cu cei care fumeaza mult.

Moartea subita prin infarct miocardic este mult mai frecventa la fumatorii constanti decat la nefumatori.

Medicamentele care sunt eficiente in prevenirea anginei si a mortii subite isi pierd eficienta la fumatori, deoarece componentele fumului de tigara interfereaza cu ele in cursul metabolizarii lor de catre ficat. De asemenea, operatiile de bypass se dovedesc a fi ineficiente in cativa ani la pacientii care continua sa fumeze.

Daca pe langa angina aveti si o bronsita cronica, fumatul va creste sansele de aparitie a senzatiei de sufocare.

Efectele fumatul

Efectele fumatul

Femeile intre 35 si 50 de ani care au ovare functionale sufera rareori de angina sau de infarct miocardic.

Femeile care fumeaza si au un nivel ridicat al colesterolului au, din pacate, sanse foarte mari de a avea un infarct, angina sau accident vascular.

Poate ca, in loc sa va lasati de fumat, ati decis sa incercati o alta marca de tigari. Ca o veste proasta, va putem spune ca tigarile cu filtru, low-nicotine (cu putina nicotina) sau low-tar (tigari „slabe”) nu scad deloc riscul aparitiei infarctului miocardic. De fapt, tigarile cu filtru furnizeaza fumatorului mai mult monoxid de carbon decat tigarile fara filtru, provocand in acest mod mai multe infarcte. Monoxidul de carbon este un component foarte nociv al fumului de tigara.

Transportul de oxigen spre miocard este scazut la pacientii care sufera do angina. Cunoastem de asemenea ca fumatorii care au angina resimt durerea la nivele mult mai mici ale exercitiului fizic. Nicotina provoaca o crestere mica a ritmului cardiac si o crestere a tensiunii arteriale; prin urmare, miocardul va avea nevoie de mai mult oxigen.

Monoxidul de carbon „fura” oxigenul miocardului, care duce deja la lipsa de oxigen. Deci combinatia de nicotina cu monoxid de carbon este una dintre cele mai nefaste. Indiferent de starea actuala a inimii dumneavoastra, nu este un bine mai mare pe care vi-l puteti face decat sa renuntati la fumat.

Ramane intrebarea: Cum sa va lasati de fumat? stim cu totii ca este mult mai usor de afirmat acest lucru decat realizarea sa practica. Primul pas este motivatia.

Sa avem in vedere acum faptele. Pericolul monoxidului de carbon este bine cunoscut. Nu credem ca puteti sta sa inhalati fumul de esapament al unei masini, in special daca este pornita intr-un garaj inchis; stiti desigur ca acest lucru va va provoca moartea.

Cu toate acestea, avem astazi informatii stiintifice care demonstreaza ca fumatorii sunt expusi la un nivel al monoxidului de carbon de 8 ori mai mare decat cel considerat ca fiind admisibil in industrie, si este deja dovedit ca fumatul este cauza principala a infarctului miocardic si a mortii subite.

Dependenta de nicotina este atat de puternica incat cuvintele noastre sau ale oricui altcuiva nu sunt suficiente, daca nu aveti chiar dumneavoastra o motivatie clara. Poate ati observat ca nu am evidentiat pericolul fumatului in ceea ce priveste aparitia bronsitei cronice, a emfizemului pulmonar si a cancerului. Chiar pacientii care au deja bronsita continua sa fumeze, tocmai deoarece dependenta de nicotina este atat de puternica. Nicotina pur si simplu i-a inrobit. Pentru a renunta la fumat, va sfatuim sa cereti sprijinul unei clinici specializate.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum influenteaza fumatul organismul dvs. si angina

Lasă un răspuns