Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 17, 2013

Urologie si Andrologie

Publicat pe 17 mai 2013 at 11:44am

Urologul este medicul specialist care tratează bolile aparatului urinar masculin şi feminin. Studierea aparatului genital masculin este obiectul unei specializări distincte pe care o fac urologii: andrologia. Sfera de activitate a urologiei se suprapune peste cea a andrologiei în problema afecţiunilor bărbatului (inclusiv în sterilitate):

–   malformaţiile (congenitale sau dobândite) şi bolile aparatului urogenital (prostată, vezicule seminale, testicule, epididim, penis, dar şi rinichi, uretere, vezică urinară, uretră);

–   tulburările hormonale (în principal de secreţie de testosteron);

–   anomalii ale spermei (absenta spermei, absenta spermatozoizilor…).

EXAMINAREA PROSTATEI

Permite depistarea şi urmărirea evoluţiei principalelor boli ale prostatei, care sunt adenomul, cancerul, infecţia (prostatita), abcesul sau chistul. Tuşeul rectal. Tuşeul (sau tactul) rectal se practică cu indexul acoperit…

Angina

Publicat pe 17 mai 2013 at 7:00am
Angina – Ce este?

Angina reprezinta o durere sau disconfort la nivelul toracelui, gatului, mandibulei sau al bratelor, cauzata de o lipsa severa dar temporara de sange si oxigen, pentru o parte a muschiului cardiac (miocardului).

Angina afecteaza milioane de persoane la nivel mondial.

Tratamentul anginei, care include angioplastie coronara si chirurgie cardiaca de bypass-coronarian, costa peste 40 miliarde de dolari anual in Statele Unite.

Angina provoaca suferinta, incapacitate si costuri financiare enorme. Afecteaza mai frecvent barbatii in comparatie cu femeile si de aceea nu este de mirare ca, datorita urmarilor sale, angina este numita uneori si „fabricantul de vaduve”.

Angina…