Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

mai 15, 2013

Herpesul genital – tratament si preventie

Publicat pe 15 mai 2013 at 10:06am
PROGNOSTIC

După ce a pătruns în orga­nism, virusul herpetic rămâ­ne cantonat în acesta defini­tiv; aproximativ 40% din subiecţii infectaţi nu mai au niciodată un puseu herpetic după primul, în timp ce alte persoane au 4-5 puseuri pe an, vreme îndelungată. Acestea devin din ce în ce mai uşoare, iar intervalele dintre ele se prelungesc, deoarece organismul începe să se apere. Crizele de herpes genital rămân foarte neplă­cute şi obositoare. Recidivele pot fi declanşate de expunerea la soare, stres şi de menstruaţii la femeie. Sen­zaţia de prurit la nivelul organelor genitale este adesea semnul care precede apariţia herpesului.

 

TRATAMENT

Herpesul genital nu…

Ecocardiograma

Publicat pe 15 mai 2013 at 9:00am

Ecocardiograma este o tehnica de diagnostic lipsita de durere, non-invaziva, care foloseste ultrasunetele.

Ecocardiograma – La ce ajuta?

Ecocardiograma ofera cardiologului o evaluare superba, simpla si lipsita de risc referitoare la valvele cardiace, muschiul cardiac, forta de contractie a muschiului si determinarea fractiei de ejectie.

Marimea fiecarei camere poate fi masurata si, in particular, marirea muschiului cardiac poate fi determinata cu usurinta.

Deoarece contractia miocardului poate fi vizualizata, ecocardiografia este folosita la unii pacienti dupa un infarct miocardic acut, pentru a detecta complicatiile speciale.

Ecocardiograma este cea mai utila pentru pacientii cu pericardita si pentru detectarea acumularilor de apa din jurul…