Otita la copii – II0 Comments

Publicat in:
Etichete: otita, otita cronica, otita externa, urechea

Copilul care are otită congestivă este îngrijit cu medica­mente care scad febra şi cu picături în ureche. Celelalte otite sunt tratate, în general, cu antibiotice. Câteodată, este efectuată o paracenteză pentru a uşura suferinţa bol­navului. In orice caz, va fi supravegheat medical până la vindecarea completă. Com­plicaţiile unei otite acute:

PARACENTEZA

Paracenteza este indicată în trata­mentul otitelor purulente. Sub anes­tezie locală sau generală, medicul străpunge timpanul pentru a evacua din puroi şi a calma durerea. In caz de otită seroasă recidivantă sau cro­nică, poate să pună pe timpan un aerator transtimpanic, prevăzut cu o gaură de mijloc, pentru a aerisi ure­chea internă. Aeratorul este lăsat acolo între 6 şi 12 luni. Normal, prezenţa lui exclude acumularea secreţiilor.

De mai mulţi ani există un vaccin împotri­va unuia dintre principalii germeni întâlniţi (Haemo- philus influenzae) care este asociat vaccinurilor clasice (DTCP), administrate încă din primele luni de viaţă.

OTITA SEROASĂ

Otita seroasă înroşeşte ure­chea şi este însoţită de o scur­gere de lichid. Ea este rezulta­tul a numeroase otite acute succesive şi poate fi cauzată şi de proasta funcţionare a trompei lui Eustachio. Co­pilul aude din ce în ce mai slab; această pierdere de auz este detectată printr-o audiogramă. Inflamaţia este tratată cu antibiotice, în caz de suprainfecţie, sau, uneori, cu antiinflamatoare, dar îndeo­sebi cu un aerator transtimpatic numit „yoyo“. Câteodată trebuie extirpaţi polipii (vegetaţiile adenoide) pentru a limita recidivele.

OTITA CRONICĂ

Otita devine cronică atunci când inflamarea ei persistă fără a fi neapărat dureroasă. Există două feluri de otite cronice: una provoacă un chist care distruge lent ure­chea (otita colesteatomatoasă); cealaltă străpunge tim­panul (perforaţie timpanică). Un copil atins de otită cro­nică aude mai puţin bine şi câteodată nu aude niciun su­net. Urechea bolnavă curge. Această surditate parţială sau completă îl perturbă pe copi­lul şcolarizat, care poate manifesta dificultăţi în de­prinderea cititului. Trata­mentul este chirurgical şi constă în repararea timpanu­lui şi eliminarea chistului.

OTITA EXTERNĂ

Copilul are dureri în canalul auditiv extern, care se în­tinde de la pavilionul urechii până la timpan: este micul tub care produce cerumenul. Uneori, acest tub este inva­dat de ciuperci şi de microbi care provoacă durere, mân- cărimi şi o scurgere. Vinde­carea este rapidă dacă se pun în ureche picături menite să trateze infecţia (antiseptic şi antibiotic).

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Otita la copii – II

Lasă un răspuns