Otita la copii -IUn comentariu

Publicat in:
Etichete: evacuarea unui chis, otita, otita la copii, paracenteză

Otita la copii este o inflamare care afectează diferitele canale şi cavităţi ale urechii. Forma acută este cea mai curentă la copil.

Există cam 23 de milioane de cazuri pe an în Europa, îngrijit cu antibiotice, copi­lul nu rămâne cu nicio seche­lă, cu condiţia ca otita să fie tratată la timp.

Otitele sunt din ce în ce mai frecvente la copiii foarte mici, ceea ce, asa cum mentioneaza Orga­nizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), este o adevărată pro­blemă de sănătate publică.

otita la copiiConsultaţia la ORL. Medicul examinează copilul cu ajutorul unui otoscop (electronic în fotografie) şi poate diagnostica otita, confirmată de durere şi de febră.

OTITA ACUTĂ

Inflamarea este provocată de diferiţi microbi: pneumococ, Haemophilus influenzae, streptococ sau stafilococ. De otită se îmbolnăvesc copiii între 6 luni şi 2 ani, îndeosebi cei care trăiesc în colectivităţi. Infecţia începe printr-o rino-faringită, după care urcă în ureche prin trompa lui Eustachio.

Acolo, ea devine foarte dureroasă şi copilul face febră (38,5°C), însoţită, uneori, de vomă. Sub efectul durerii, sugarul plânge, vo­mită, refuză orice mâncare şi nu creşte în greutate. La exa­menul medical, timpanul poate să fie roşu (otită con- gestivă), opac (otită catarală) sau bombat (otită purulen­tă).

COMPLICAŢIILE AUDITIVE

Sunt, din fericire, destul de rare şi variază după tipul de otită.

Atunci când există riscul ca ele să apară, medicul otorinolaringolog (ORL) trebuie să intervină chirurgical: paracenteză, evacuarea unui chist, punerea unui aerator transtimpanic, curăţarea părţii masive a osului temporal infectat în timpul unei mastoidite.

Copilul care are urechile sensibile şi este susceptibil de a face complicaţii trebuie să fie ferit de orice recidivă, ceea ce se poate rea­liza numai dacă se iau o serie de măsuri preventive.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Otita la copii -I

Un comentariu

  1. Gyongyi

    si anume?? util articolul insa ati uitat sa mentionati si care ar fii măsurile preventive…

Lasă un răspuns