Oreion diagnostic si tratament0 Comments

Publicat in:
Etichete: oreionul diagnostic, oreionul tratament

DIAGNOSTIC

Foarte caracteristic, el este cel mai adesea stabilit prin examenul clinic, adică atunci când sunt observate simptomele aparente (umflarea de jur împrejurul urechilor, febră, roşeaţă în gură).

Pentru a-l confirma, medicul efectuează un studiu serolo- gic cam la 15 zile după o ana­liză a sângelui. Dacă diagnos­ticul nu este sigur sau în cazul în care copilul prezintă semne de inflamaţie a meningelui (meningită), medi­cul va dispune efectuarea unei culturi a virusului pre­zent în urină sau în salivă sau chiar un dozaj al anticor­pilor din sânge.

TRATAMENT

Tratamentul se bazează pe o medicaţie necesară scăderii febrei. In cazul în care copilul are dureri acute, medicul poate prescrie un antiinflama- tor şi antalgice. Bolnavul tre­buie să rămână la pat atâta vreme cât are febră. Când mestecă şi când înghite are dureri; pregătiţi-i deci piure- uri, carne tocată, compoturi. Cât timp este bolnav, alintaţi-l mai mult, îl veţi face să mai uite de dureri.

PREVENIRE

In prezent este disponibil, cu titlu preventiv, un vaccin eficient şi nepericulos. Ade­seori asociată cu vaccinarea împotriva rubeolei şi rujeo­lei, vaccinarea este propusă în calendarul vaccinărilor în jur de 1 an, dar poate fi

efectuată, separat, la copii şi adolescenţi. Protecţia împo­triva bolii (imunitatea) du­rează toată viaţa. Cu toate că nu este obligatorie, vacci­narea este totuşi recomanda­tă pentru că nu prezintă niciun risc.

PAROTIDITA Şl OREIONUL

Oreionul atinge întotdeauna cele două glande salivare, chiar dacă acestea nu sunt afectate simultan. Parotidita poate fi provocată şi de alţi viruşi. Acest lucru nu înseamnă însă că un al doilea episod de ore ion este inevitabil sau că vaccinul este ineficient.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Oreion diagnostic si tratament

Lasă un răspuns