Libidoul – Care sunt inamicii libidoului si de ce sa va Feriti?Un comentariu

Publicat in:
Etichete: cauze, cauze libidou scazut, cauze scadere libidou, ce este libidoul, libidoul, scaderea libidoului, Tratament, tratament libidou

Lipsa apetitului sexualscaderea libidoului – poate fi de vina atunci cand auziti: „nu in seara asta” si este un refren mult prea familiar in dormitor.

Libidoul

Libidoul

Dieta, mentalitatea, supraponderalitatea si stresul sunt cativa dintre  inamicii care ameninta cel mai mult dorinta. Vestea buna este ca cele mai multe cauze ale apetitului sexual scazut pot fi tratate.

 

Libidoul – Cauzele scaderii libidoului

Libidoul – Cauzele libidoului scazut – STRESUL
Stresul ne modifica activitatea cerebrala si personalitatea. Acesta este cel care provoaca cele mai multe probleme in randul cuplurilor. Dorinta sexuala scade in intensitate sau nu mai exista deloc atunci cand stresul se asociaza su oboseala. Stresul solicita de asemenea glandele suprarenale pentru a produce in exces cortizol, hormonul stresului.

Libidoul – Cauzele libidoului scazut – ALIMENTATIA
Alimentele bogate in colesterol pot avea efecte negative asupra libidoului tau. Colesterolul ridicat poate duce la artere infundate si scaderea fluxului de sange in mai multe zone ale corpului, inclusiv zona pelvina. O dieta plina de alimente sanatoase cum ar fi legume, fructe si cereale integrale va ajuta sa mentineti un nivel echilibrat al hormonilor.

Libidoul – Cauzele libidoului scazut – ALCOOLUL
Alcoolul afecteaza capacitatea creierului de a comunica cu sistemul nervos ceea ce poate duce la probleme in dormitor. Desi este cunoscut ca un bun afrodisiac, alcoolul poate face libidoul sa dispara pentru ca nimeni nu isi doreste sa faca dragoste cu cineva care trebuie sa ia stimulente pentru a se apropia de el.

Libidoul – Cauzele libidoului scazut – IMAGINEA DESPRE PROPRIUL CORP
Daca te consideri neatragatoare pentru partenerul tau, lucrul acesta se va resimti atat la nivelul sexului cat si la calitatea acestuia. Marirea penisului la barbati si cea a sanilor la femei ne pot face sa ne simtim rusinati si tensionati in momentele intime.

Libidoul – Cauzele libidoului scazut – PROBLEME IN RELATIE
Relatiile sunt pline de suisuri si coborasuri. Este clar ca nu esti atras de  intimitate cu un om in care nu ai incredere, care nu comunica sau este infidel. Apropierea emotionala, respectul si incredera sunt componente indispensabile ale vietii intime reusite.

Libidoul – Cauzele libidoului scazut – OBEZITATEA
Obezitatea nu numai ca mareste riscul de conditii de sanatate si pune viața în pericol  (boli de inima, diabet de tip 2, hipertensiune arteriala si accident vascular cerebral), dar poate incetini pomparea sangelui catre organele genitale, astfel incat apetitul sexual poate scadea. Multe femei nu vor sa experimenteze din punct de vedere sexual daca sunt supraponderale. Emotiile au un puternic efect asupra libidoului si poate duce chiar la disparitia acestuia.

Libidoul – Cauzele libidoului scazut – MEDICAMENTELE
Medicamentele pe baza de prescriptie medicala au ca efect secundar scaderea libidoului. Pastilele pot reduce nivelul de testosteron. De asemenea, pilulele anticonceptionale pot avea efect negativ asupra libidoului.

Libidoul – Cauzele libidoului scazut – MENOPAUZA
In timpul menopauzei, nivelurile de estrogen, progesteron si testosteron (trei hormoni direct legati de dorinta sexuala) din corpul unei femei incep sa mearga în jos si, odata cu scaderea acestor hormoni, scade si dorinta pentru sex. Lubrifierea redusa este un alt simptom al menopauzei si cauza contactelor sexuale dureroase.

Libidoul – Cauzele libidoului scazut – DEPRESIA
Depresia atinge fiecare aspect al vietii tale, inclusiv viata sexuala. La fel ca medicamentele care o trateaza, depresia alunga libidoul.

Libidoul – Combaterea libidoului scazut

Primul lucru in combaterea libidoului este acela de a  constientiza ca lipsa apetitului sexual este o problema careia trebuie sa ii gasesti rezolvare.

Acordarea unei atentii mai mari clipelor de intimitate in cuplu, dar si discutiile cu partenerul sunt metode eficiente de combatere a lipsei sexuale. Bineinteles, alaturi de remedierea cauzelor de prezentate mai  sus.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Libidoul – Care sunt inamicii libidoului si de ce sa va Feriti?

Un comentariu

  1. Geanina Mihaela

    Ce tratament recomandati pentru ca Libidoul sa nu mai fie scazut la barbati sau la femei

Lasă un răspuns